21 april Heren 2 op de Hoge Kleij tegen Golfvereniging Nederland

Nieuws
Home / Nieuws/ 21 april Heren 2 op de Hoge Kleij tegen Golfvereniging Nederland

21 april Heren 2 op de Hoge Kleij tegen Golfvereniging Nederland

Het tweede heren zondagteam speelde op De Hoge Kleij hun wedstrijd tegen Golfvereniging Nederland 4. Hieronder het verslag van Brian:

Zondag 21 april op de Hoge Kleij was het weer zover: Heren 2 in de strijd tegen Golfvereniging Nederland. Dat beloofde meer spanning dan een seizoensfinale van je favoriete serie. Eerst even dit: onze longhitters mochten hun drivers in hun tas laten met het inspelen, alsof je Tiger verbiedt om zijn rode shirt te dragen! En roken? Alleen als je direct van het scorebord geschrapt wilt worden. Roken verboden, dus de enige rooksignalen die we zagen, waren die van frustratie.

Bij binnenkomst geen koekje bij de koffie. “Zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen”, moeten ze bij Hoge Kleij gedacht hebben. Wij dachten eerder aan een dieetstrategie om ons spel te verlichten. Gelukkig startten we laat, zodat we nog even konden genieten van Max die in China de show stal—een goede opwarmer voor onze eigen wedstrijd.

Onze geheime wapen, Peter Reverda, invaller voor Harold die volgens geruchten in Amerika zit voor een ‘trainingskamp’. Of hij nou hamburgers aan het flippen is of ballen aan het slaan, dat blijft de vraag.

De wedstrijd begon en al snel bleek dat niet kunnen inslaan met de driver zijn tol eiste. Dylan, Jelrik en Koen vonden hun Waterloo op de eerste 9-holes—wie had dat gedacht, met al onze handicaps beter dan de tegenstanders? Ondertussen liet Peter aan Mohegan en Brian zien hoe het moest, wat resulteerde in drie zeges voor ons team.

Met een gelijke stand na de singles, waren het de bonuspunten die ons lachend naar de dubbels leidden. Die dubbelwedstrijden? Een emotionele achtbaan. Peter en Koen sleepten hun winst binnen alsof het niets was, maar Brian en Mohegan vonden meer bogeys dan parren op de green. Dankzij onze overall prestaties hadden we meer holes gewonnen dan de tegenstander en pakten we toch de bonuspunten.

Eindstand: 13-9 voor Hoogland. Niet de grote overwinning waarop we hoopten, maar een overwinning niettemin. Volgende week naar Purmerend, waar we proberen niet te veel ballen aan de watergoden te offeren. Laten we hopen dat onze drivers weer van de partij mogen zijn—en de koekjes ook!