Hoogland 1 enige team met vier wedstrijden in de Najaarscompetitie

Nieuws
Home / Nieuws/ Hoogland 1 enige team met vier wedstrijden in de Najaarscompetitie

Hoogland 1 enige team met vier wedstrijden in de Najaarscompetitie

Waar Hoogland 2 de thuiswedstrijd niet kon spelen doordat de baan dicht was, overkwam Hoogland 3 hetzelfde een week later.

Hoogland 1 had het ‘geluk’ om de derde en vierde wedstrijd wel te kunnen spelen.

Dirkshorn 22 oktober

Met Yvette dit keer als invalster voor Wout togen we naar het Noord-Hollandse Dirkshorn. Een mooie baan en we komen er zeker nog eens terug maar dan moet het lekker warm zijn, zonnetje en droog. En dat was het allemaal niet tijdens onze derde wedstrijd. Plaatselijke regel: bunkers zijn GUR. En dat was maar goed ook want in die bunkers stonden enorme hoeveelheden water. In sommige zou je je bal ook niet eens meer terug kunnen vinden. En verder was de baan nat, heel nat. Hoge ballen vielen dood neer en een lage bal lag ook heel snel stil door alle plassen. Gelukkig klaarde het na een uurtje wel op en kwam zelfs de zon door.

Dat de resultaten daardoor bij alle teams onder de maat bleven, was dan ook logisch. Dirkshorn buitte het thuisvoordeel uitstekend uit en eindigde dan ook bovenaan. Waterlandse en ANWB Golf eindigden gelijk en deelden de punten en wij werden laatste, hetgeen 0 wedstrijdpunten zou opleveren, ware het niet dat wij Meike in het team hebben. En zij haalde de hoogste dagscore waardoor we toch met een punt naar huis konden.

De Zaanse 29 oktober

De hele week hielden we de website van de Zaanse in de gaten, want het zou natuurlijk zomaar kunnen dat die baan ook dicht ging. En misschien was dat niet eens zo’n heel slecht idee geweest, want de baan was heel erg zwaar. Heel veel modder en bunkers, waarvan er een paar tot de rand volstonden met water. En wind, veel wind. Met Wout weer in de gelederen trotseerden we al die elementen. Niet zonder succes, want toen de balans van de dag kon worden opgemaakt bleken we evenveel stablefordpunten te hebben als de Waterlandse en deelden we daardoor de wedstrijdpunten, ieder 5. Maar wij hadden Meike in het team en die had, net als op Dirkshorn, weer de hoogste dagscore. Daardoor eindigden wij de wedstrijd op de slotdag als eerste, vóór de Waterlandse, Dirkshorn en ANWB Golf.

In het algemeen klassement werd het daardoor wel spannend, maar na de nodige berekeningen bleek de Waterlandse met 17 punten als poulewinnaar uit de bus te komen, gevolgd door Hoogland met 1 puntje minder en daarna Dirkshorn met ook een puntje minder. ANWB Golf sloot de rij.

Ondanks de toezegging van de Zaanse dat we met een groep konden blijven eten, bleek dat er geen kok was. Gelukkig wisten de dames van de Waterlandse nog wel een leuk adresje waar we met z’n allen terecht konden en zo sloten we deze Najaarscompetitie met een zeer gezellig etentje af.