Laatste wedstrijd Heren Senioren 1

Nieuws
Home / Nieuws/ Laatste wedstrijd Heren Senioren 1

Laatste wedstrijd Heren Senioren 1

Vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, Heren Senioren 1 speelde op de 18 holes baan van Veldzijde (Wilnis) hun laatste wedstrijd van de 2023 NGF competitie senioren 55+. Amelisweerd 5 uit Utrecht was onze tegenstander.

Op een paar minuten magere zon na was het een heel erg natte dag. We persten er met moeite slechts 1 punt uit. Het zat wel tegen, niet alleen het weer, maar ook het gemis van, zoals al eerder opgemerkt, 2 sterspelers waaronder onze captain.

De laatste wedstrijd, dat is toch altijd een (afscheids) “feest” met een magnum champagne voor de ongeslagen winnaar….  het Amelisweerd-5 team. Het is ook afscheid nemen van de, inmiddels na een maand lang iedere vrijdag spelen, goede bekenden of zelfs vrienden. Misschien komen we “onze nieuwe vrienden” in de komende competities nog eens tegen of zoals beloofd voor een “greenfeedje” op Hoogland of op hun thuisclub. De “Hooghe Rotterdamsche” en “Veldzijde” staan zeker op mijn verlanglijstje.

 De poule 5/P99 winst van “Amelisweerd” (56 punten) was niet onverwacht; ze waren al ongeslagen in de voorgaande wedstrijden van onze poule. De mannen, net 55+, met lage handicaps en natuurlijk alle afslagen recht en rond de 200 m. waren juist dit jaar overgestapt van de “zware” zondagcompetitie naar onze competitie. In zo’n geval start je als beginners onderaan in de “lagere” regionen van de NGF competitie. Bijna een eer dus om daar nog een punt tegen te scoren.

 Team Senioren 1 heeft klappen gehad, dat wel, maar staat nog steeds. Weliswaar onderaan en met 10 punten de grote verliezer. Volgend jaar weer op de barricades in de 5e klasse (de laagste poule, we kunnen niet degraderen…..).

De NGF competitie, onder druk van de “oudjes” of zijn het de clubs?, komt volgend jaar met een nieuwe wedstrijdvorm voor ons senioren. Waarschijnlijk wordt dat 2 keer 9 holes i.p.v. de 9 holes/18 holes wedstrijd van nu. We gaan het beleven.

Tot volgend jaar!

Paul