Hoogland 1 eindigt als tweede in Najaarscompetitie

Nieuws
Home / Nieuws/ Hoogland 1 eindigt als tweede in Najaarscompetitie

Hoogland 1 eindigt als tweede in Najaarscompetitie

Op vier zondagen in oktober, die gelukkig ook nog eens heel mooie zonnige en behaaglijke zondagen bleken, speelden Meike de Regt, Wout van der Poel, Marja en Fred van der Kade als Hoogland 1 mee in de Najaarscompetitie van de NGF.

De eerste zondag togen we naar Den Bosch en speelden daar op De Haverleij.

En daar zagen we ook onze tegenstanders. Haverleij met een team van twee echtparen van onze leeftijd, de Edese GC Papendal met vier volwassenen aan ‘onze kant’ van de veertig en, tot ieders verrassing, een jeugdteam van Het Rijk van Nijmegen. Captain was die dag een 16-jarige dame en de jongste een 9-jarige jongeman. De andere leden waren rond de 13 jaar.

Niet dat dat nou een probleem was, want die jongens joegen bij de afslag hun bal ook minstens 150 meter weg. Maar wel bleek dat de jongelui het niet zo nauw namen met het tellen van hun strafslagen dus daar moesten de volwassenen af en toe corrigerend optreden.

Die eerste zondag verliep voor ons niet geweldig, uiteindelijk bleken we, na correctie van een kaart, derde geworden te zijn. Eerste waren de jongelui uit Nijmegen en het extra punt voor de hoogste Stableford-score van de dag ging naar de Edese, dat met dat ene punt de rij sloot.

16 oktober was de Edese het toneel van de strijd. Een mooie, open baan met veel heide, gelegen pal naast het sportcentrum. Ondanks het lekkere weer hadden wij daar een soort van off-day en werden puntloos laatste. Rijk van Nijmegen haalde het volle aantal punten – inclusief hoogste dagscore – en toog weer huiswaarts, want er moest nog huiswerk worden gemaakt.

De derde wedstrijd was voor ons een vroegertje. Op het Rijk van Nijmegen stond de eerste starttijd al gepland om half 10. Uurtje van tevoren aanwezig, uurtje rijden, dus toen we van huis vertrokken was het nog donker. En kennelijk deed ons dat goed, want met bijna de hoogste totaalscore en bijna de hoogste dagscore eindigden we als tweede. En eerste werd, dat mag geen verrassing meer zijn, het thuisspelende team met weer de volle 7 punten. Dat maakte hen al onbereikbaar met nog een wedstrijd te gaan.

Die laatste wedstrijd was zoals wij ons als gastvrouwen/heren wensten; een zonovergoten en zelfs warme laatste zondag van oktober. Met een baan die er fantastisch bij lag en waarover we veel complimenten kregen. En die geven we dan ook graag door aan Johan en Paul. Ook de receptie en horeca zette hun beste beentje voor en zo werd het een prachtige golfdag. Op de baan ging het bij ons prima, maar natuurlijk moesten we met de tweede plek genoegen nemen, want de jongelui uit Nijmegen – overigens vandaag met een vader als invaller – waren weer ongenaakbaar.

We ontkwamen er natuurlijk niet aan de kampioenen te eren en dat leverde vooraf nog wel wat hoofdbrekens op. Want normaal fêteer je de kampioen in je poule met een fles drank, vaak bubbels. En dat kon natuurlijk niet bij dit team. Maar een fles Jip en Janneke-champagne, een zak spekkies en een zak lolly’s werden lachend in ontvangst genomen.

We kunnen dus terugkijken op een redelijk succesvolle, maar ook gezellige competitie, waarin we uiteindelijk als tweede zijn geëindigd en kijken alweer uit naar volgend jaar.

O ja, de jongelui uit Nijmegen eindigden bij de 10 beste poulewinnaars (van de 45 poules!) en mochten op 6 november meedoen aan de landelijke finaledag op Anderstein. Daar hadden ze weinig in de melk te brokkelen en eindigden op de laatste plaats. Maar waarschijnlijk toch een mooie ervaring rijker.