Heren Senioren 2 biedt tegenstanders een mooie dag

Nieuws
Home / Nieuws/ Heren Senioren 2 biedt tegenstanders een mooie dag

Heren Senioren 2 biedt tegenstanders een mooie dag

Zelf hoefden we niet in actie te komen, dus moesten we ons een lange dag zien te vermaken. Maar dat lukte wel, zeker ’s morgens.

Samen met greenkeeper Paul de heuvels langs de fairway ontdoen van de enorme hoeveelheid ballen die daar liggen, de bunkers nog eens controleren, de teams ontvangen, de partijen starten, spotten op hole 1 en hole 3 (bleek zeker nuttig).

Het weer werkte geweldig mee en dus werd het een prachtige golfdag waarop de strijd om het kampioenschap beslist zou worden in de onderlinge strijd tussen Anderstein en De Koepel. Bij de greensomes nam Anderstein licht afstand van hun concurrenten (4-2) en dat bleek genoeg voor de eindoverwinning want de punten bij de singles werden gedeeld (6-6) zodat de Maarsbergers met 10-8 met de winst en het kampioenschap aan de haal gingen.

De andere partij tussen ’t Sybrook en De Hoge Kleij eindigde in 13-5 waardoor de Leusdenaren puntloos onderaan eindigden.

Na afloop werd er in het zonnetje onder het genot van drankje(s) en hapje uitgebreid nagepraat. Het afsluitende diner werd geopend met een door de kampioenen aangeboden glas prosecco en speeches van de captain van Anderstein en, natuurlijk, de captain van het ontvangende team. Kees bracht de herinnering aan de koude eerste speeldag in Enschede weer in herinnering, naast de onmogelijkheid om te douchen na afloop in Wierden vanwege een gesprongen riolering (De Koepel maakte het goed door alle spelers een voucher aan te bieden voor een ‘twee voor de prijs van een’-ronde), de hole in one van de captain van De Hoge Kleij op Anderstein en de ruimhartige gastvrijheid van De Hoge Kleij (zo’n lage rekening hadden we nog nooit gehad).

En zo kwam een einde aan een mooie, lange dag en een bijzonder leuke en gezellige competitie, waarin we op een mooie derde plaats zijn geëindigd. Volgend jaar de ambitie maar eens bijstellen en de blik op een hogere klassering richten?

We hoorden weer veel complimenten over onze baan. Niet alleen over de moeilijkheid want daarin bleken sommigen zich wel een beetje vergist te hebben maar hij lag er, dankzij Paul en Johan, prachtig bij. Ook de ontvangst en de horeca werden geroemd. Dank dus ook van ons aan Yvonne, Inez, Tessa, Roos en Jan Willem. Het was, zoals altijd, weer top!!

Tot volgend jaar!

Fred