Heren Senioren 2 bindt ’t Sybrook aan de zegekar

Nieuws
Home / Nieuws/ Heren Senioren 2 bindt ’t Sybrook aan de zegekar

Heren Senioren 2 bindt ’t Sybrook aan de zegekar

Op een voor een groot deel zonnige, maar ook kille vrijdag 22 april hoefden de heren van ons tweede seniorenteam niet ver te reizen. Na zo’n 20 minuten had ongeveer iedereen de baan van Anderstein wel bereikt.

Tegenstander dit keer was ’t Sybrook, onze gastheren van de eerste wedstrijd.

Ook nu weer een uiterst sympathieke en sportieve tegenstander maar in onze klasse, de 5de,  gekscherend ook wel “het putje van de NGF” genoemd, spelen we nu eenmaal niet met het mes tussen de tanden.

We hadden het geluk dat we weer als eersten konden starten, Hoge Kleij en De Koepel moesten nog even wachten. Voordeel van als eerste starten, is dat we dan eerder aan de lunch en dus ook eerder aan de borrel kunnen beginnen. En je hoeft niet zo lang te wachten tot je de eerste bal kunt slaan.

Na de eerste negen holes greensome stond er een stand van 4-2 in het voordeel van Hoogland op het bord. De twee winstpartijen waren voor Ferry en Edu (1 up) en voor Wout en Fred (2/1). Kees en Klaas moesten de punten helaas afstaan.

De aspergesoep, kroketten, salades en andere lekkernijen gingen er weer prima in, waarbij we er wel voor waakten niet tonnetjerond aan de singles te beginnen.

Van de zes partijen wisten we er drie te winnen: Edu (1 up), Kees (3/1) en Fred (2/1) kwamen als winnaars terug in het clubhuis. Klaas speelde all square en helaas moesten Ferry en de geblesseerde Wout hun meerdere erkennen in hun Twentse tegenstanders.

Dus de singles 7-5 in ons voordeel en dat betekende onze tweede winstpartij in deze competitie met 11-7.

Bier, wijn, bitterballen en een prima diner waren dus dik verdiend.

De volgende wedstrijd is onze vierde en laatste waarin we actief zijn (6 mei zijn wij gastheer tijdens de laatste ronde). Tegenstander op de Hoge Kleij is dan Anderstein.

Dat team staat met 4 punten uit twee wedstrijden gedeeld eerste met De Koepel, dat ook twee wedstrijden heeft gespeeld. Hoogland volgt als derde, ook met 4 punten maar met een wedstrijd meer gespeeld. Het zal zwaar worden tegen de mannen uit Maarsbergen maar ook in golf is de bal rond en matchplay blijft toch een apart spelletje.

U leest volgende week zeker hoe we het ervan afgebracht hebben.

Fred