Golfweek in Islantilla Spanje

Nieuws
Home / Nieuws/ Golfweek in Islantilla Spanje

Golfweek in Islantilla Spanje

Op donderdag 10 maart vertrokken we rond 04.00 uur in de vroege ochtend met 10 personen richting Schiphol voor een golfweek in Islantilla, Spanje. Onder de bezielende leiding van onze pro Peter, was het doel om ieders persoonlijke handicap te verbeteren, maar in alle eerlijkheid keek iedereen ook vooral uit naar een weekje met veel gezelligheid en heerlijk golfen in een prachtige natuur. Het eerste puntje is mogelijk bij sommigen niet geheel gelukt, maar de tweede doelstelling is zeker uitgekomen. Het werd een zeer genoeglijke week. De groepsfoto laat zien wie er allemaal mee waren dus zal de lezers hier niet lastigvallen met al de namen. Na enige vroege ochtend stress om een corona gerelateerd document ingevuld te krijgen, gingen wij rond 07:30 uur de lucht in richting het zuiden.

Helaas bleek bij aankomst de golftas van ondergetekende niet meegekomen met de vlucht en moest bij het golfresort Islantilla meteen geshopt worden voor het huren van een set en kopen van golfschoenen. Mocht u mij binnenkort in de baan zien met prachtige blauwe schoenen dan is dat niet omdat ik ze zo mooi vond maar het was het enige paar in mijn maat.

De weersvoorspelling voor onze golfweek was schrikbarend slecht maar uiteindelijk, op een enkel buitje na, perfect golfweer gehad. Islantilla is een prachtige golfcourse met erg uitdagende holes.

Voor wie dacht dat het een luie vakantie was, zo zag ons programma eruit: 08:30 ontbijten, van 10 tot 12 les, uurtje lunchen en dan de baan in voor zo’n 5 uur golfen. Aansluitend douchen, dineren en naar bed.

Een aantal spelers besloot de eerste ronde met een elektrische trolley de baan in te gaan en Agnes kwam er bij de eerste meters al achter dat deze dingen soms een eigen wil hebben en rennend en met een bijna buikschuiver vertrok zij richting de eerste hole. U begrijpt: de toon was gezet.

Tijdens onze rondes werden de bomen vaak niet gespaard en kwamen ballen op de meest vreemde manier alsnog weer terug op de fairways. Dan Desiree die met verbazing een golfbal in haar baan tegenkwam met de naam Vrakking daarop. Zij vond dat best wel bijzonder omdat onze Peter ook zo heet en stopte nietsvermoedend de gevonden bal in haar tas. Peter even later zijn bal zoeken, niet gevonden en helaas dus droppen en een strafslag. Op de afsluitende avond heeft Peter deze bal met enige hilariteit en de meest lieve glimlach van Desiree weer teruggekregen.

Eén speler kreeg al snel de bijnaam “Daan de sloper” nadat hij een terrasdeur en een paar dakpannen had meegenomen met zijn driver afslagen. Zal niet verklappen wie die speler was.

Na elke les volgde een wedstrijdje putten en Paul van Tol bleek hier “overall” toch wel de beste in te zijn. De verschillende spelvormen zoals texas scramble, stablefordverdubbelaar en vossenjacht gaven een hele leuke extra dimensie aan het spel.

De maandag was een golfvrije dag en door sommigen werd dit aangegrepen om een bezoek te brengen aan Sevilla wat op zo’n 90 minuten rijden ligt. Een achtergebleven drietal gaf de voorkeur aan een extra golf dag en samen met Peter werd er een ronde gelopen bij Isla Candela, een nabijgelegen golfbaan.

Dinsdag gingen we richting Portugal om te spelen op de prachtige baan Castro Marin. Wat een uitdaging! Midden in de natuur met geen geluid anders dan fluitende exotische vogels en de stem van Paul van Tol.

Woensdagavond tijdens het afsluitende borreluurtje natuurlijk de spanning van de wedstrijduitslagen en bijbehorende prijsuitreiking.  Ineke bleek de beste van onze groep met Paul op een eervolle tweede plek.

Donderdag togen wij weer naar vliegveld Faro voor onze retourvlucht met een vracht aan nieuwe golfkennis in de tas. Wat was het een heerlijke week met prachtig golf maar ook met inspirerende en diepgaande gesprekken. Grote dank voor Peter voor de prima organisatie en professionele lessen. Nu aan ons om het geleerde te laten zien in de baan.

Dennis Smink