Verslag Jeugd Clubkampioenschappen, zondag 12 september 2021

Nieuws
Home / Nieuws/ Verslag Jeugd Clubkampioenschappen, zondag 12 september 2021

Verslag Jeugd Clubkampioenschappen, zondag 12 september 2021

Het is alweer even geleden, maar dat neemt niet weg dat dit een belangrijk item is binnen de nieuwsbrief van GCHA. Het verslag van de Clubkampioenschappen 2021.

Op een dag met prima golfweer verzamelden zich in totaal meer dan 20 jeugdleden om actief de golfclubs met elkaar te kruisen.

Er werd gestreden in drie categorieën: Geel-Rood (strokeplay), Blauw-Oranje (stableford) en korte holes (vanaf de witte markers in de baan, individuele prestaties tijdens flight).

Korte holes:

De korte holes werden gespeeld middels een best-ball variant en beoordeeld op de individuele prestatie (wie speelt het vaakst een best-ball over 9 holes). Marnix was ‘on fire’ en noteerde de meeste punten!

 Top drie:

3e plaats Selin (5 punten)

2e plaats Sem (8 punten)

1e plaats Marnix (17 punten)

 Blauw-Oranje:

Dan de categorie Blauw-Oranje. Een strijd om stableford punten. Wie komen er op ‘het podium’? Het was een spannende strijd door het hele veld, maar met name in de top 3! De titel ging (op handicap), na een spannende strijd met Jelle, naar Femke!

Top drie:

3e plaats Megan (21 stableford punten)

2e plaats Jelle (24 punten)

1e plaats Femke (24 punten)

De categorie Geel-Rood bracht nog meer toppers in de baan, een spannende strijd ook hier, maar dan puur op strokes. Dat de strijd ook hier spannend was, bleek uit wie het erepodium kon halen. De 3e plek was een strijd om de strokes in optima forma. Niels en Elliot hadden hun kaart ingeleverd en hadden beiden 49 slagen. Handicap speelt hier geen rol, het gaat per slot van rekening puur om strokes. Dan maar kijken wie de minste slagen over de laatste drie holes had. Allebei evenveel slagen. Dan nog maar eens kijken, valt dan de beslissing bij een vergelijk over de laatste 6 holes? Ja, nu ontstond een (marginaal) verschil dat in het voordeel uitviel van Niels. Eervolle vermelding natuurlijk voor Elliot.

Geel-Rood:

Dan de strijd om DE trofee, de wisselbeker waarop je naam komt te staan, mooi ingegraveerd. Keiharde eeuwige roem! Een tweede plaats werd veroverd door Frerik met een mooie score van 48 strokes! 48 slagen en nog geen eerste en de mannen op plek 3 en 4 net van je afgeschut. Wat is dan de winnende score geworden. Een hele mooie 45-ronde, nice!! David oversteeg zichzelf en pakte met een prachtig resultaat overtuigend de titel in de 2021-editie. Top gedaan David!!!

Top drie:

3e plaats Niels (49 strokes)

2e plaats Frerik (48 strokes)

1e plaats David (45 strokes)

Een middag vol strijd met heel veel goede prestaties, waarbij de vorm van de dag medebepalend was waar je uitkwam in de ranking.

Dank aan alle jeugdleden die hebben meegedaan en voor de meesten: blijf trainen/oefenen en volgend jaar weer een nieuwe kans natuurlijk!

De golfgroeten!

De Jeugdcommissie

Bas, Barry, Manuel en Jaap