Van de Damescommissie

Nieuws
Home / Nieuws/ Van de Damescommissie

Van de Damescommissie

Op dinsdag 30 maart was het even voorjaar, een prachtige dag voor een openingswedstrijd dus. De dames openden het golfseizoen met een Vossenjacht. De vos had de dag ervoor gespeeld en alle dames probeerden de vos te verslaan in een matchplaywedstrijd.

De uitleg over de regels, die bij de mail met de startlijst zat, werd nog eens goed doorgesproken en de dames gingen de baan in. De winst ging naar Hanneke Matthijse. De nummers 2 en 3 waren Agnes van Alphen en Joke den Haak.

Na afloop was er koffie en thee, met paaseitjes, waar we door het mooie weer uitgebreid van genoten. Daardoor konden we ook buiten, op ruime afstand van elkaar, de prijzen uitreiken. We  kregen weer veel zin in de ‘oude’ tijden. Hopelijk kunnen we snel weer samen koffie drinken op het terras!

Op dinsdag 27 april is het Koningsdag en is er geen damesochtend. Daarna staan er weer verschillende wedstrijden op de planning.

  • Op 4 mei spelen we een qualifying ronde met een roze bal voor de winnaar.
  • Op 11 mei is er een vlaggetjeswedstrijd. Iedere speelster krijgt één vlaggetje mee en prikt haar vlag in de grond als zij al haar slagen (dus de 34 slagen van de baan + de eigen handicapslagen) heeft gespeeld. De dame die het verst komt wint!
  • Op 18 mei wordt er gespeeld om de maandbeker. Vanwege Corona wordt de beker dit jaar niet maandelijks uitgereikt. De commissie houdt de ingeleverde kaarten natuurlijk wel goed bij en aan het eind van het seizoen worden de winnaars bekend gemaakt. Net als in 2020 worden de drie beste speelsters iedere maand beloond met leuke prijsjes.
  • Tot slot spelen we op 25 mei een driestokken wedstrijd. Je mag twee clubs en een putter meenemen. En de commissie is streng, alle andere clubs moeten uit de tas!

Hopelijk mogen we bij de komende damesochtenden weer veel (nieuwe) dames begroeten. Schroom niet, iedereen is welkom. Dus schrijf je in via de website en doe mee.