Kies je tee

Nieuws
Home / Nieuws/ Kies je tee

Kies je tee

Heb je altijd gedacht dat dames alleen vanaf de rode tees spelen en heren vanaf de gele? En dat, als je beginner bent, je alleen vanaf de oranje tees mag spelen?

Nou, dan hebben we nieuws voor je: die gedachte klopt al een aantal jaren niet meer. Het credo is nu: kies de tee die bij je past.

Is je afslag normaal gesproken – afgezien de misser die we allemaal weleens maken – ruim 170 meter, dan is de blauwe tee het meest geschikt.

Sla je zo’n 130 meter? Tee je bal dan op tussen de rode teemarkers.

Het maakt op de meeste holes van onze baan niet zo heel veel uit of je van geel, blauw, rood of oranje speelt. Even afgezien van hole 9 met dat vervelende water… 😉 Er zijn echter genoeg banen waar tussen de verschillende teeboxen een flinke afstand zit en je de nodige problemen tegenkomt als te weinig lengte in je afslag hebt.

Van de gele of blauwe tee spelen scheelt niet alleen qua afstand en jouw aantal slagen, het spelen vanaf de juiste tee bevordert ook de doorstroming in de baan. Dus probeer eens een andere tee en ervaar wat dat doet met jouw spel en spelplezier. En – niet te vergeten – je maakt ook anderen blij door minder wachttijd.

Lees voor meer informatie het artikel op Golf.nl. Dat artikel vindt u hier.