3-stokken wedstrijd 15 november 2020 – Geen keuzetress!?

Nieuws
Home / Nieuws/ 3-stokken wedstrijd 15 november 2020 – Geen keuzetress!?

3-stokken wedstrijd 15 november 2020 – Geen keuzetress!?

24 golfers trotseerden de slechte weersvoorspellingen en speelden zondag 15 november een 3 stokken-wedstrijd. De putter was verplicht, dus je hoefde nog maar 2 clubs te kiezen. Weinig mee te nemen, dus je zag veel kleine tassen. En veel regenkleding, want het zou in de middag gaan regenen. Uiteindelijk viel dat mee, ik denk dat iedereen wel binnen was voordat het echt hard ging regenen.

Zaterdag nog wat geoefend op de driving range om te bepalen met welke stokken ik zondag de baan in zou gaan. Enige keuzestress, maar gekozen voor een 8 en een hybride 5. Kreeg van Peter Vrakking ook nog uitleg hoe ik met een 8 uit de bunker kon slaan. De theorie klonk goed, maar zondag voor de wedstrijd kreeg ik de bal helemaal niet uit de oefenbunker. Gelukkig onderweg niet in een bunker beland.

Na wat putten, chippen en rondhangen bij het clubhuis (wat zou het fijn zijn als de horeca weer open mag), rond enen met Riny van den Hengel afgeslagen. We gingen samen gezellig en rustig door de baan. En het ontbreken van keuzestress deed wonderen voor mij. Lekker makkelijk, één stok gebruiken tot de laatste slag voor de green, nog één slag of chip met de andere stok en dan afmaken met mijn putter. Waarom doe ik dit niet vaker zo?

Tot mijn eigen verbazing ruim beter dan mijn handicap gespeeld. Dit was zo’n dag, die er gelukkig ook af en toe tussen zit, dat alles lukt. Na afloop gaat iedereen natuurlijk nu meteen naar huis, dus geen gezelligheid achteraf, maar ook geen idee dat ik de winnende score had. Maandag wel meteen gekeken (ik vermoedde wel iets), en ja hoor.

Thea, dank voor het organiseren. Heel leuk om op een andere manier en met een competitie-element te spelen. Helaas nog maar één wedstrijd dit kalenderjaar, maar hopelijk volgend jaar nog veel meer en met een open clubhuis.

Gilbert Pluym

De uitslag:

Heren

1 Gilbert Pluym                21 stf. pt

2 Tom Korver                    18 stf. pt

Dames

1 Desiree van Hooidonk 15 stf. pt (niet op foto)

2 Annemieke Keizer     14 stf. pt

2 Anneke den Oude       14 stf. pt

 

Pechprijs: Jeroen Osendarp die op hole 5 plotseling met 2 clubs verder moest i.p.v. 3……….