Van de Technische Commissie

Nieuws
Home / Nieuws/ Van de Technische Commissie

Vakantie

Al weer enkele weken genieten we van onze golfbaan die er prachtig bij ligt. De clubs zijn afgestoft, sommigen zijn zelfs opnieuw gefit. We golfen als nooit tevoren, en in ons clubhuis komen sterke verhalen over birdies en bijna birdies naar voren. In de baan is het druk!

Helaas kon dit voorjaar de competitie niet doorgaan. Onze teams waren optimaal voorbereid. Een startavond, waarbij afspraken met onze Pro’s zijn gemaakt over te volgen trainingen of lessen. Daarnaast trainden de teams als nooit tevoren. Tenues zijn aangeschaft, sommigen zelfs met behulp van een sponsor. Enkele teams hebben ook nog voorgespeeld. Je kunt er maar beter vroegtijdig klaar voor zijn. De competitie reis was als vanouds uitstekend voorbereid. Iedereen had er zin in. We waren er klaar voor! Totdat corona roet in het eten gooide. We misten de mooie verhalen in de nieuwsbrieven over de al dan niet behaalde resultaten. Maar vooral de verhalen waaruit het groeps- en teamgevoel en het spelplezier tijdens de competitie bleek, ontbraken.

Enkele teams waren er van overtuigd dat ze hoge ogen gegooid zouden hebben. Eén team heeft zelfs de virtuele overwinning via Houseparty gevierd. En de zondag dames hebben de omgeving onveilig gemaakt nadat ze hun seizoen gezellig en smakelijk hebben afgesloten afgelopen zaterdag.

Het eindresultaat zullen we nooit weten. Moeten de teams deze hoge verwachtingen dan laten zien tijdens de najaarscompetitie? Voorzichtig denken we daar als Technische Commissie al over na.

In overleg met het management van GCHA hebben we in ieder geval de mogelijkheid om vier teams in te schrijven. Ergens eind juli/begin augustus komen we in een nieuwsbrief terug op randvoorwaarden en de mogelijkheden om je in te schrijven. Voorlopig moeten we het doen met onszelf zo goed mogelijk voor te bereiden, jezelf uit te dagen om jouw spel te verbeteren.

Daar breekt een mooie tijd voor aan. Gelukkig kunnen we weer denken aan vakanties. Dus dit houdt ook in dat het waarschijnlijk rustiger wordt op de baan. Ook wordt het nog steeds vroeger licht en worden de avonden nog steeds langer. Ideale momenten om de baan in te gaan.

Voor zover het mogelijk is in deze coronatijd, wenst de Technische Commissie iedereen een mooie vakantieperiode. Al zal die dit jaar dichter bij huis zijn. Laten we dan hopen dat de buien s ’nachts vallen en we overdag kunnen genieten van de zon en onze schitterende golfbaan in het groene Hoogland-West.

Prettige vakantie.

De TC