SAVE DE DATE: REGELAVOND VOOR COMPETITIESPELERS 18 MAART 19.30 UUR!

Nieuws
Home / Nieuws/ SAVE DE DATE: REGELAVOND VOOR COMPETITIESPELERS 18 MAART 19.30 UUR!

SAVE DE DATE: REGELAVOND VOOR COMPETITIESPELERS 18 MAART 19.30 UUR!

De schaatsen kunnen in het vet en de merels maken ons ‘s ochtends weer wakker. Wat staat een mooi golfseizoen nog in de weg? Op het moment dat we dit schrijven is dat natuurlijk de toestand van de baan. Nadat de baan gedurende het gehele winterseizoen te gebruiken was, voelen de afgelopen dagen leeg. Leeg omdat de baan al vijf dagen gesloten is door de overvloedige regenval.  En zelfs de drivingrange zit door de aanhoudende stormachtige wind op slot.

Net als de greenkeepers snakken we naar de zon, naar heerlijke lentedagen, naar de zomergreens. Wij weten dat ook zij er weer alles aan gaan doen om onze baan weer in topconditie te brengen voor de start van de competitie.

Kunnen we dan niets doen? Integendeel. Trainingen worden met veel enthousiasme gevolgd, lessen blijven nodig. Dames 1 heeft er al een oefenwedstrijd opzitten tegen de dinsdagdames en de seniorenteams bestrijden elkaar binnenkort. Wie weet vinden ook de beide herenteams alsnog een mogelijkheid de degens met elkaar te kruisen. Maar ook onze regelkennis kan worden bijgespijkerd. Niet alleen de algemene golfregels, die zitten gelukkig al steeds beter tussen de oren. Maar hoe zit het nu ook alweer met de regels tijdens een matchplay wedstrijd? Wie slaat wanneer af, wie speelt een provisionele bal na een onfortuinlijke slag die mogelijk out of bounds ligt? Wat is wel en niet geoorloofd om een tegenstander mentaal te beïnvloeden?

Uitputten nadat een hole gegeven is????

Op al deze vragen en meer krijgen we antwoord tijdens de regelavond voor competitiespelers die gehouden wordt op woensdag 18 maart in ons clubhuis. Onze professionals Stephan en Peter staan dan weer klaar om vele lastige kwesties aan te snijden en ons theoretische niveau naar een hoger plan te tillen.

Vanaf 19.15 uur staan de koffie en de thee klaar, om 19.30 uur starten Stephan en Peter hun presentatie met naar verwachting de diverse dilemma’s die wij tegen kunnen komen. Het kennen van de regels kunnen we dan in ons voordeel benutten!

Iedereen veel succes met de voorbereiding op het nieuwe competitieseizoen.

 

De Technische Commissie