Nieuws
Home / Nieuws/ Strokeplaykampioenschappen 2019

Strokeplaykampioenschappen 2019

Op 7 en 8 september was de baan van GCHA het decor voor de clubkampioenschappen Strokeplay. Op zaterdag waren de voorrondes en was het halen van de ’cut’ het doel om ook op zondag weer mee te spelen. Op die wisselvallige zaterdag (er ging zelfs nog een toeter af om de spelers van de baan te halen vanwege onweer), traden 6 dames en 16 heren aan. Omdat er in de finaleronde op zondag plaats was voor 12 dames en 12 heren, was al direct duidelijk dat alle dames door konden naar de zondagwedstrijd.

Bij de heren bleek nadat alle flights binnen waren de cut op 99 slagen te liggen. Daardoor moesten we afscheid nemen van vier heren.

Aan de kop van de ranglijsten was het spannend. Bij de dames ging Laura Rutte aan de leiding met 80 slagen, bij de heren Gerard Veenman met ook 80 slagen. Beiden hadden twee slagen voorsprong op hun achtervolgers, Kirsten Nieboer en Bas van Schooten.

Op zondag bleek Laura onverdroten door te gaan in de vorm waarin ze verkeerde en ging weer in 80 slagen rond en werd zo de Strokeplaykampioen 2019 bij de dames. Kirsten kon haar vorm niet vasthouden en werd daardoor gepasseerd door Angelique van Hassel die daardoor tweede werd. Kirsten legde beslag op de derde prijs.

Bij de heren werd het spannend. Gerard Veenman en de nummer twee van de zaterdag, Bas van Schooten, maakten in een onderling duel uit wie met de titel aan de haal ging. Bas startte dramatisch en stond na 3 holes 7 slagen achter op Gerard. Daarna krabbelde Bas langzaam terug en bij de turn bedroeg zijn achterstand nog maar 2 slagen. Op hole 10 liep Gerard weer een slag uit maar Bas bleef terug knokken en kwam op hole 14 op gelijke hoogte. Bas besliste de strijd uiteindelijk op de laatste drie holes en eindigde met  4 slagen voorsprong. Dat bleek genoeg voor de eindoverwinning waarin hij uiteindelijk 2 slagen minder nodig bleek te hebben over de 36 holes dan Gerard. Wouter Bink werd verdienstelijk derde.

Patricia Veenman reikte, namens de Wedstrijdcommissie, de prijzen uit, waarbij de beide kampioenen niet alleen met een bos bloemen, trofee en wisselbeker naar huis gingen maar ook met de wetenschap dat hun namen binnenkort op de kampioensborden in het clubhuis zullen prijken.