Nieuws
Home / Nieuws/ De competitie gaat niet door

De competitie gaat niet door

De competitiespelers weten het al ruim een week maar de coronacrisis heeft de NGF doen besluiten om de Voorjaarscompetitie in zijn geheel af te gelasten. De Jeugdcompetitie, die 7 juni van start moet gaan, staat nog wel op de kalender.

Dat betekent dat onze vijf competitieteams dit jaar niet in actie komen. Het dinsdagdamesteam zou al op 31 maart haar eerste wedstrijd spelen en werd meteen getroffen door de eerste maatregelen. Toen leek de reservedatum 12 mei nog een optie maar begin vorige week kwam het bericht dat de gehele competitie is afgelast en in de herkansing gaat in 2021.

Komend weekend stond de competitiereis naar Duitsland op het programma. Drie dagen lang zou een groot deel van onze competitiedeelnemers daar dagelijks 18 holes spelen en trainen onder leiding van Peter en Stephan. Vorige week zondag kwam het bericht dat de organisatie die reis heeft geannuleerd.

Het betekent wel dat vanaf het moment dat de baan weer open mag, een aantal zondagen, een dinsdag en twee vrijdagen de baan voor iedereen beschikbaar is en niet voor een deel is gereserveerd voor de competitiewedstrijden.

Overigens organiseert de NGF ook dit jaar nog de najaarscompetitie. Meer berichten daarover volgen later dit jaar vanuit de Technische Commissie.