Nieuws
Home / Nieuws/ En het is alweer voorbij

En het is alweer voorbij

De Najaarscompetitie zit er weer op! Week 4 van de Najaarscompetitie, voor team 1 speeldag nummer 3, is alweer de laatste uit de reeks competitiedagen. Deze keer mochten wij de teams van Almkreek en Veldzijde verwelkomen op onze eigen baan in Hoogland. Vooraf hadden we natuurlijk de hoop dat het thuisvoordeel zou leiden tot het binnenhalen van de eerste wedstrijdpunten. De voorbereiding was ook navenant. Trainingsstage in Spanje, extra les bij Peter, golfclubs de hele week op kamertemperatuur gehouden. Helaas, was dat allemaal (net) niet genoeg. Nadat alle punten waren opgeteld, kwamen we er 2 te kort. Volgend jaar (moet het) beter.

De strijd om het kampioenschap in poule 31 ging dus tussen de twee andere teams. Aan het einde van de dag was het verschil 10 stableford punten. Veldzijde kwam met hun sterkste opstelling tot nu toe aan de start. En dat betaalde zich uit, wat bij een stableford wedstrijd niet vanzelfsprekend is. Maar de ingezette joker Piet Persoon (ja, zo heet hij echt) bracht met handicap 3,7 gewoon de beste dagscore binnen met 37 punten.

Eindstand in de poule: Eerste met 12 punten Veldzijde, gevolgd door Almkreek met 9 punten en op de bronzen plek Hoogland zonder punten.

De matige positie in de eindrangschikking kan niet wegnemen dat het een leuke en gezellige competitie was. De banen waren mooi en uitdagend. De tegenstanders vriendelijk. En over het weer hadden we ook niets te klagen.

Tot volgend jaar!