Hoogland 3 uit bij Amsterdam Old Course

Nieuws
Home / Nieuws/ Hoogland 3 uit bij Amsterdam Old Course

 Hoogland 3 uit bij Amsterdam Old Course

Afgelopen zondag 20 oktober moesten wij, team Hoogland 3, ‘uit’ spelen bij Amsterdam Old Course. Onze 1eflight moest starten om 11.15u dus een uur van tevoren meldden wij ons in het clubhuis. We werden ontvangen met verse gevulde koeken met koffie of thee dus dat begon goed. Daarna inslaan op de driving range en even inputten en het spel kon weer beginnen.

Afgelopen zondag speelde Angelique in de 1eflight, Kirsten in de 2e, Jolanda in de 3een Laura in de 4eflight. We waren uit op meer punten dan vorige week, toen we slechts 2 punten pakten op onze thuisbaan.

Meteen na het afslaan van de teebox merkte je al dat de baan erg nat was, dus het was vermoeiend spelen met weinig balrol. Er was die nacht nog aardig wat regen gevallen. Dit beloofde al lage scores voor iedereen. Leuk was wel dat er geshuffeld was met de indeling waardoor je dit keer met andere mensen in de flight speelde dan vorige week.

We begonnen bewolkt maar gedurende de 18 holes brak af en toe de zon door dus op een gegeven moment kon zowel de jas als de trui uit. Amsterdam Old Course ligt naast de Amsterdam Arena en vlakbij station Duivendrecht.

Het aparte van deze baan is dat de treinen en metro’s soms over je hoofd langsrijden. Als je te hoog en niet helemaal recht slaat dan kan je bal zelfs op het spoor eindigen en ben je je bal dus kwijt. Vandaar dat je het aparte bordje op sommige teeboxen tegenkomt met de tekst: FORE, golfers must not tee off or play while a train is passing! Dat deze waarschuwing er niet voor niks hangt, bleek wel toen de thuisspeler in mijn flight zijn bal op het spoor sloeg en dus een nieuwe afslag moest doen incl. strafslag. Balen voor hem, maar hij had helaas zijn dag niet! Hij realiseerde dit keer de laagste score van de dag, waar hij vorige week nog de hoogste score had (om het in zijn eigen woorden te zeggen: van hero naar zero).

Tja, als het je dag niet is dan is het 18 holes lang hard werken! Zeker als er weinig snelheid in de baan is met de flight voor je. Ook dit keer hebben we weer ruim 5 uur gedaan over het spelen van 18 holes. Best lastig om zolang je concentratie vast te houden!

Gelukkig ging het bij 3 van de 4 spelers in mijn team best redelijk in de baan en tellen gelukkig alleen de 3 beste scores van de 4 spelers mee voor de teamscore. Aan het eind van de middag bleek dat Hoogland 3 deze week de beste teamscore had (91 stablefordpunten) en dus 6 punten kreeg. Almeerderhout eindigde als 2emet 85 punten en pakte dus 4 punten, Dronten werd 3emet 76 punten en pakte 2 punten en het thuis spelende team van Amsterdam Old Course eindigde als laatste met 75 punten en pakte dus geen punten.

De beste Stableford score van de dag was (slechts) 32 punten (dat krijg je met zo’n natte baan) en dat realiseerde Kirsten Nieboer, waardoor Hoogland 3 ook nog het extra bonuspunt toebedeeld kreeg! Hierdoor namen we zelfs het  maximale aantal punten van 7 mee naar huis! Yes, dat compenseert weer voor de mindere start van vorige week! Op naar volgende week in Dronten!