Clubkampioenschappen Strokeplay 2024

Nieuws
Home / Nieuws/ Clubkampioenschappen Strokeplay 2024

Clubkampioenschappen Strokeplay 2024

Het was prachtig golfweer op beide dagen, de wedstrijden waren spannend en het weer was prachtig maar vooral op zaterdag ook warm. O ja, de zaterdag duurde voor een aantal flights wel erg lang.

Bij de dames startten de eerste dag 11 dames. Tien daarvan gingen door op zondag om te strijden voor de titel. Jet Levi liet geen twijfel bestaan over haar ambitie om de titel te prolongeren en nam al gelijk afstand van de concurrentie, die ze 6 slagen voorbleef.

Bij de heren was de strijd spannender. Arie de Rooij liet na 9 holes een fraaie 37 noteren en bleef daarmee Jelrik de Jong twee slagen voor. Dylan Cardol en Mark Jansen volgden met 40 slagen. Na de tweede 9 bleek Dylan aan een inhaalrace bezig geweest en eindigde met 78 net één slag voor Arie. Mark stond na zaterdag derde met 80 slagen.

De cut lag voor de heren op 97 slagen. En dat leverde op het terras genoeg gesprekken tussen de afvallers op die begonnen met “Had ik toen maar….” en “Als die bal…”.

Zondag werd gestart in tweeballen en dat scheelde qua doorlooptijd een slok op een borrel. Volgens sommigen stonden de vlaggen wel erg moeilijk gestoken, maar daar had uiteindelijk iedereen last van. En de baan lag er verder prachtig bij, dus daar kon het niet aan liggen; bedankt greenkeepers!.

Na de eerste ronde bleek bij de dames dat Jet een paar slagen had ingeleverd en nog maar twee slagen voorsprong had op Marah Kamerling en vier op Agnes van Alphen. Hoe zou de tweede 9 gaan?

Ook bij de heren spanning na de eerste 9. Dylan was nog koploper maar stond nu één slag voor op Mark Jansen die weer met 40 slagen doorkwam en zaterdag ook al twee keer 40 slagen had. Arie lag daar weer een slag achter maar deelde die, op dat moment, derde plaats met Mohegan van der Molen die een heel mooie 38 noteerde. Ook hier was de tweede 9 van cruciaal belang.

Opgewacht door aardig wat publiek op de laatste hole kwam als eerste Marah binnen met een totaal van 86 slagen op de zondag. Dat bracht haar totaal over het hele weekend op 177 slagen. Jet speelde een degelijke tweede 9 en bracht haat totaal op 172, waardoor zij haar titel prolongeerde. Agnes werd een goede derde met 180 slagen.

Bij de heren ook een spannende ontknoping. Als eerste kwam Mohegan binnen, maar zijn gezicht sprak boekdelen. Een mindere tweede 9 bracht hem op een totaal van 165 slagen. Mark slaagde er helaas niet in ook zijn vierde rondje in 40 slagen te volbrengen maar een 43 mocht er ook zijn en in totaal waren dat dus 163 slagen. De laatste flight zou de beslissing brengen en daarin bleek dat Dylan zich niet van zijn stuk had laten brengen en werd met 159 slagen de onbetwiste kampioen. Arie eindigde uiteindelijk met 164 slagen achter Mark als derde.

Op een vol terras ontvingen de nummers 1, 2 en 3 bij de dames en heren de bij die plaatsen horende trofeeën en bloemen. Natuurlijk werden er ook de nodige foto’s gemaakt (je ziet er hier een aantal) en werd er nog lang nagepraat over deze aflevering van de clubkampioenschappen.