Beide jeugdteams kampioen!!

Nieuws
Home / Nieuws/ Beide jeugdteams kampioen!!

Beide jeugdteams kampioen!!

Nadat de NGF Voorjaarscompetitie was afgelopen, was het de beurt aan de jeugdteams van GCHA voor hun wedstrijden in de NGF Jeugdcompetitie. Twee teams van onze club deden daaraan mee en beide teams haalden een optimaal resultaat: KAMPIOEN!

Het eerste jeugdteam, dat bestaat uit Dylan Cardol, Luca Driesman, Mohegan van der Molen, Miles Dammers, Megan van den Belt en Mats Knops hadden een uitstekende start op de baan van Amelisweerd (2e) gevolgd door nog een 2e plaats op onze thuisbaan. In de derde wedstrijd op de baan van Olympus ging het team helemaal los en werd naast de winst ook het punt voor de beste single score binnen gehaald. Hoogtepunt was een prachtige eagle van Mohegan en Miles in de greensomes! Hierdoor begon Hoogland 1 met drie punten voorsprong op Amelisweerd aan de laatste wedstrijd op de mooie baan van Houtrak. Daar werd wederom een tweede plaats gehaald en aangezien Amelisweerd niet verder kwam dan de derde plek was het kampioenschap een feit. Het kampioenschap betekende ook promotie naar de Hoofdklasse!

Mees Albers, Sep Veurtjes, Werner Speksnijder, Charlotte Rozemeijer, Jelle van der Heijden en Femke Verhoef vormen het tweede jeugdteam. Op Amsteldijk had Hoogland 2 al meteen een voortreffelijke start. Met de beste persoonlijke score van Sep scoorde ons team de maximale hoeveelheid wedstrijdpunten. Hierdoor stond Hoogland 2 al meteen bovenaan. Onze thuiswedstrijd verliep helaas niet goed en eindigden we zelfs helemaal onderaan. Gelukkig maakte de heerlijke macaroni van Jan-Willem een heleboel goed. De derde speeldag was op De Pan. Ondanks het slechte weer werd er goed gescoord en werd Hoogland die dag tweede, net achter De Pan. De laatste speeldag was op De Hoge Kleij. Hoogland 2 stond tweede in het klassement maar door onderbezetting kon De Pan helaas die dag geen team leveren. Femke haalde die dag de hoogste persoonlijke score en samen met de goede resultaten van de rest werd de dagzege binnengehaald. Met één wedstrijdpunt verschil werd Hoogland 2 eerste en verschoof De Pan naar de tweede plaats. Ook zij werden dus kampioen en promoveerden naar de eerste klasse.

Beide teams van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!