Laat de beelden spreken

Nieuws
Home / Nieuws/ Laat de beelden spreken

Laat de beelden spreken

Je slaat je bal in een bunker. Vervelend, maar dat hoort bij het spel. En na een of (veel) meer slagen is je bal er weer uit. Dat je dan de hark pakt en jouw voetstappen en het kuiltje van je slag verwijdert, weten we natuurlijk allemaal. We doen het niet allemaal, dat wijst een rondje langs de bunkers iedere dag wel uit, maar daar hebben we het nu maar even niet over.

Wat doen we nou met die hark? Een van onze leden trof bij de bunker van hole 6 dit aan:

Dit is natuurlijk niet de manier waarop je een hark achterlaat Hoe dan wel? Er zijn greenkeepers die vinden dat een hark helemaal in de bunker moet liggen en er zijn anderen die vinden dat de tanden in de bunker moet en de steel eruit. De harken die wij op Hoogland gebruiken zijn ervoor gemaakt dat de tanden in de bunker liggen en het eind van het handvat eruit. De vorm van deze harken is daar ook speciaal voor. Een bal zal dan niet zo snel buiten de bunker tegen het handvat rollen.

Als je bal in een faiwaybunker ligt en je hebt de bunker netjes aangeharkt, zorg dan dat de steel in de lengterichting van de fairway ligt. De volgende spelers hebben dan de minste kans dat de hark in de weg ligt.

En wat doe je als je bal tegen een hark aan ligt? Dat kun je in deze nieuwsbrief lezen in de rubriek Hoe zit dat nou eigenlijk?

Fred van der Kade