Golfweek in Portugal

Nieuws
Home / Nieuws/ Golfweek in Portugal

Golfweek in Portugal

Op woensdag 20 maart vertrokken 8 golfers richting Schiphol voor een golfweek in Vila Nova de Cacela, Portugal, om – onder de bezielende leiding van onze pro Peter – primair te werken aan het verbeteren van ieders persoonlijke handicap en secundair voor een gezellige week golfen. Het eerste puntje is mogelijk bij sommigen niet geheel gelukt maar de tweede doelstelling is zeker uitgekomen. De groepsfoto laat zien wie er allemaal mee waren dus ik zal de lezers hier niet lastigvallen met al de namen.

De weersvoorspelling voor onze golfweek was prima en dat bleek ook zo te zijn. Quinta da Ria en Quinta de Cima zijn twee prachtige courses met erg uitdagende holes. Op zaterdag was er een tussendoortje op Quinta do Vale een golfbaan op een half uur rijden van onze thuisbasis. Een aantal van ons kon het niet laten en dus werd er ook nog op de vrije zondag gegolfd bij Castro Marim. Het waren zo wie zo zware dagen. 08:30 ontbijten, van 10 tot 12 les, uurtje lunchen en dan de baan in voor zo’n 5 uur golfen. Aansluitend douchen, dineren en naar bed.

Tijdens elke training aandacht voor chippen en putten en daar werd het overduidelijk dat alle acht spelers in deze disciplines nog veel training kunnen gebruiken. Dit jaar geen Daan de sloper omdat Peter hem liet zien dat het helpt als je het clubhoofd van je drijver er gewoon opzet zoals het hoort. Dat scheelt een hoop afzwaaiers toch Daan? Maar een andere speler (man) verdiende zijn bijnaam “stampertje” absoluut. Ik zal de naam niet verraden maar het gestamp bij een gemiste put hielp hem uiteindelijk wel om de putbokaal voor het derde jaar op rij te winnen. Goed gedaan P van T! Van de Drivingrange werd iedereen blij want wat is er af en toe fijner dan lekker dat balletje wegrammen.

De eerste dag werd er een wedstrijd Texas Scramble gespeeld. Het was wennen op de moeilijke holes en razendsnelle greens maar onze pro Peter speelde gewoon de par van de baan. Ook was er een ronde waar iedere speler een verdubbelaar mocht inzetten op een hole naar keuze maar deze keuze moest wel gemaakt worden voordat er afgeslagen werd op hole 1. Dit zorgde voor hilariteit maar ook voor enige frustratie daar waar de verdubbelaar helemaal niets opleverde (sommige mannen) en euforie bij anderen waar bijna dubbele cijfers werden gescoord (dames).

De rest van de week vele rondjes golf gespeeld in allerlei verschillende samenstellingen en van alles gezien. Prachtige slagen, mooie pars maar ook tegen bomen, in het water en zelfs in een boomstam (toch Ab?). Langzaam aan drong het tot ons door dat een handicap in Nederland geen garantie is voor hetzelfde resultaat op banen zoals Vila Nova de Ria of Cima.

De dames presteerden optimaal dit jaar en gedroegen zich uitmuntend maar ook een beetje saai want hoe ik ook heb opgelet sappige anekdotes zijn er niet te vermelden of voor mij perfect verborgen gehouden. Elly van Tol wat ben jij een kanjer. Een tweetal keren een knaller van een bloedneus verwerken en dan daarna gewoon weer de baan in voor 18 holes.

Woensdagavond tijdens het afsluitende borreluurtje werd het duidelijk dat Ineke het beste had gespeeld over alle dagen met Paul op een eervolle tweede plek.

Als afsluiter de Paul van Tol logica:

  • Bal ligt ruim voor de green:
  • Paul beoordeelt de afstand tot de vlag via zijn polsklokje en deze geeft aan 57 meter:
  • Paul speelt een prachtige slag maar de bal eindigt ver achter de green;
  • Van Tol logica: het was geen 57 meter.

Donderdag togen wij weer naar vliegveld Faro voor onze retour vlucht na een geweldige golf week en een vracht aan nieuwe golfkennis in de tas.

Rest mij alleen nog om onze Peter Vrakking wederom hartelijk te bedanken voor zijn tomeloze inzet en perfecte organisatie van deze genoeglijke golfweek.

Dennis Smink