Nieuwe haring in een oud-Hollands jasje

Nieuws
Home / Nieuws/ Nieuwe haring in een oud-Hollands jasje

Nieuwe haring in een oud-Hollands jasje

De Heeren op de donderdag spelen meestal om de zeven weken een funwedstrijd en hieraan is sinds kort een thema gekoppeld. We hebben al een Duitse dag gehad, vergezeld van Lederhosen, Duitse hoedjes, kniekousen en braadworst.

Op 7 juli stond er een oud-Hollandse dag gepland. De wedstrijdcommissie had, in tegenstelling tot de haringvloot, de wind in de zeilen. Begin juli was de haring vet genoeg om aan land gebracht te worden en konden we de oud-Hollandse dag optuigen met verse haring. Uiteraard van Jaap de Graaf.

Jan Willem had zijn best gedaan om de oud Hollandse hapjes aan stokjes te rijgen. Je weet wel blokje kaas, augurkje, plakje worst, uitje, enzovoort. Zelfs een gekookt eitje met een plakje rookvlees ontbrak niet. Hulde.

In de baan werd de haring rond gebracht en konden we keuren of ze, zoals in de media aangekondigd, heerlijk waren. Nou, dat waren ze zeker.


Dit keer waren niet de traditionele flessen wijn als prijs weg te geven, maar bijvoorbeeld een pot boerenjongens, rolmops en Hollandse droge worst.

Alweer een geslaagde dag bij de Heeren. Op naar de BOTS op 22 augustus.

Ton Stalenhoef