Zondag 7 mei 2023: Op Liemeer tegen Liemeer

Nieuws
Home / Nieuws/ Zondag 7 mei 2023: Op Liemeer tegen Liemeer

Zondag 7 mei 2023: Op Liemeer tegen Liemeer

De laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie en op wat voor een dag: mijn verjaardag! Dat moest wel een mooie dag worden! Het zou een spannende dag kunnen worden, want bij winst zouden we zomaar 2e in de poule kunnen worden. Het zou ook spannend worden qua weer. Veel onheil was er voorspeld, maar wanneer dat zou losbarsten wist niemand.

We waren weer prima op tijd vertrokken vanuit golfclub Hoogland en kwamen rond 9 uur aan in Liemeer. Aanmelden, koffie/thee drinken, inslaan, putten… ieder z’n eigen ding. Daarna hebben we even een fotoshoot gedaan met onze nieuwe knaloranje bodywarmers… gesponsord door Eveline: Keukensale & Sanisale. Super mooi en uiteraard ook opvallend!

Met onze vaste koppels vertrokken we voor de greensomes. Jet/Eveline vertrokken als eerste, daarna Suzanne/Margaret en als laatste Marah/Gelina. Fijn dat je er weer was, Gelina!

Gelina en ik vulden elkaar weer helemaal aan en daardoor wonnen wij met 3/1. Suzanne/Margaret hebben de winst op de laatste hole naar zich toe kunnen trekken en wonnen 1 up. Helaas verloren Jet/Eveline met 2 down. Jey… 4-2 voorsprong! Het kan nog!

Na een prima lunch startten de singles. Ik speelde wederom tegen een gezellige dame en we waren best aan elkaar gewaagd… bij de turn stond ik echter wel 3 down. Nadat we een scholekster op een nest op hole 10 waren voorbijgelopen, ging het regenen gevolgd door onweer en bliksem. Dat betekende: naar de schuilhut. Hier troffen we Suzanne met tegenstander ook aan en 6 heren die meededen aan de herencompetitie. Dit was in het begin hilarisch en gezellig… op een gegeven moment werden we koud en wilden we eigenlijk wel verder.

Na veel telefonisch overleg en bezoek van referee Simon moesten we nog steeds wachten helaas. Uiteindelijk kregen eerst de heren te horen dat hun competitie voor die dag werd afgelast en niet veel later kregen wij hetzelfde nieuws te horen. Jammer maar helaas. Ja, officieel zouden we volgende week moeten terugkomen om de singles opnieuw te spelen.

Echter hebben wij in overleg met alle captains EN de NGF ervoor gekozen om de uitslagen zoals ze bij het moment van afgelasten te hanteren, want Batouwe stond ruim voor en zou al kampioen worden. Wij eindigden onze stand van de singles in 6-6, dus dat betekent dat wij met 10-8 gewonnen hebben! Hiermee zijn wij dus 2e in de poule geworden! Het kan dus best!

Mijn lieve dames hebben me ook nog eens in de watten gelegd met douchegel, chocolade en het allerleukste: een heerlijke massage van Gelina (https://enkyos.nl/)! Tijdens het diner werd ik ook nog eens door iedereen toegezongen (ook de herencompetitie zong luidkeels mee). Een betere verjaardag kon ik me niet wensen! Het was weer een topdag.

En dan zit het er helaas weer op. Het was een bijzondere competitie zo met 4 teams, maar het was minstens net zo genieten! Weer leuke mensen ontmoet met wie we zeker nog eens een rondje golf gaan doen. Vreselijk trots op ons als team: veel gelachen, maar minstens net zo serieus gespeeld en keihard gestreden. Het was gewoon weer fantastisch!

Ik heb in overleg met het team bijgetekend voor nog een jaartje captain… #magvanJet

Dus: bedankt voor het meelezen en meebeleven van de perikelen van Dames 1 Zondag en graag tot volgend jaar!

Groetjes, Marah