Mooie afsluiting valt in het water

Nieuws
Home / Nieuws/ Mooie afsluiting valt in het water

Mooie afsluiting valt in het water

Het had zo mooi kunnen zijn, de laatste competitiedag van het tweede heren seniorenteam op Hoogland. De mannen hadden alles tot in de puntjes geregeld. De bunkers waren aangeharkt, de ballen naast de drivingrange opgeruimd, de zon scheen, er werd op tijd gestart, de horeca had de koffie prima verzorgd, de baan lag er geweldig bij en het weer prachtig. Zonnig en een heerlijke temperatuur dus de jacks hoefden al helemaal niet aan en de truien konden snel uit. Maar één ding gooide roet in het eten: de weergoden waren niet van plan dat zonnige en warme weer de hele dag te laten voortduren.

Op het moment dat de laatste greensome op hole 3 had afgeslagen, vielen de eerste druppels. En daar bleef het niet bij. Een complete wolkbreuk met bijbehorend onweer joeg vervolgens de drie flights van Zeegersloot en Capelle de baan af en de schuilhut in. De drie flights van Oude Maas en Kromme Rijn waren net op tijd klaar en kwamen droog het clubhuis binnen.

De gastheren besloten, als wedstrijdleiding, alle spelers naar binnen te halen en de greensomes op dat moment niet meer verder te spelen. Eerst maar eens bijkomen en opdrogen en tegelijk konden alle gasten kenni maken met de prima verzorgde lunch (met kroket).

Er vond crisisoverleg plaats tussen Kees en de captains van de vier gastteams over hoe nu verder. Duidelijk was dat de baan op dat moment onbespeelbaar was vanwege de enorme hoeveelheid water die in korte tijd was gevallen en greens had blank gezet. Ook maakte het raadplegen van apps als Buienradar en Buienalarm niemand vrolijk want de voorspelling was dat het tot diep in de middag zou blijven regenen en hard ook.

Niemand van de aanwezigen zag het zitten om deze speeldag volgende week in te halen en daarom werd besloten de singles niet meer te spelen. Onderling kwamen de captains een eindstand overeen die uiteindelijk geen verschuivingen in de eindstand van de poule teweegbracht.

Daarom vonden de gebruikelijke speeches van de captains niet tijdens het diner maar al om half twee in de middag plaats. Daarbij trakteerde het team van Capelle alle spelers van het kampioensteam van Oude Maas op een mooie fles prosecco (altijd handig als je een wijnhandelaar in je team hebt) en kregen ook de andere teams een fles uitgereikt.

Daarna nam de captain van Oude Maas, samen met Mario Been, het woord. Natuurlijk de gebruikelijke bedankjes en voor de andere teams hadden zij een verrassing in petto. Ze hadden een fair play cup ingesteld en die werd nipt gewonnen door het team van Zeegersloot. En dat kwam vooral door de shampoo die zij vorige week aan de Rotterdammers hadden aangeboden. Details zullen we u besparen. Maar dat de ploegen dicht bij elkaar zaten, bleek toen de teams van Kromme Rijn, Capelle en Hoogland alle drie op de tweede plaats waren geëindigd. Een fraaie beker kon daardoor de prijzenkast van de club aanvullen.

Helaas dus geen slotdag zoals we die voor ogen hadden. Maar even goed was het een leuke en vooral gezellige competitie. Mario Been zei het treffend: “we hebben er allemaal weer vrienden bij”. En dat we daar nog wel een aantal van zullen terugzien in Hoogland, is wel duidelijk. Niet alleen omdat we iedereen een voucher konden geven om tegen een vriendenprijs nog eens terug te komen (een aantal heeft niet eens alle holes kunnen spelen) maar ook omdat we weer veel complimenten kregen over de baan en de horeca. Veel van onze tegenstanders hebben voorgespeeld en werden aangenaam verrast door de baan, de conditie ervan (dank Johan en Paul) en de gastvrijheid (dank dames van de receptie en de dames en heer van de horeca). En daar sluiten wij van heren senioren 2 ons natuurlijk van harte bij aan.