Verslag eerste competitiewedstrijd van de dinsdagdames

Nieuws
Home / Nieuws/ Verslag eerste competitiewedstrijd van de dinsdagdames

Verslag eerste competitiewedstrijd van de dinsdagdames

Op 4 april begon onze eerste wedstrijd op Anderstein tegen de dames van de Hoge Kleij. Het was nagenoeg hetzelfde team als vorig jaar in tegenstelling tot ons team met drie nieuwe speelsters. Nadat Linda Imhof en Helen Reumer naar Anderstein zijn “verhuisd” zijn Ria van den Hengel, Agnes van Alphen, Margreet van der Meer en Alida Boks in ons team gekomen. We hebben nu een team van 8, wat geen overdreven luxe blijkt te zijn nu Sabina Kuyper een spier heeft afgescheurd van haar biceps en corona en griep nog steeds de ronde doen!

Voor Agnes, Margreet en Alida is het de eerste keer dat ze competitie spelen.

Na de nodige formaliteiten te hebben ingevuld onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers gingen we de wei in voor de greensomes. Het was koud, maar zonnig en weinig wind.

Ria en Yvette beten het spits af, gevolgd door Agnes en Marja en als laatste Meike en Margreet, die hun partij knap wisten te winnen tegen veel lagere handicappers. Agnes en Marja speelden all square. De lunch gingen we dus in met een 3-3 stand.

Hierna begonnen de singles en daar bleken de dames van de Hoge Kleij toch iets beter in te zijn, alleen Ria en Margreet wisten hun singles te winnen, de eindstand werd dus 11-7.

Ria was dolblij toen zij het winnende puttje maakte op de laatste hole en Margreet, die vooraf begrijpelijk best nerveus was, won haar partij met 4/3 wat een heel knap resultaat is tegen een dame met handicap 16.3!

Hierna kregen we een heerlijke borrelhap en nadat iedereen binnen was, ook de andere teams van onze poule, gingen we aan tafel voor het diner.

Op de tafels stonden allemaal potjes met viooltjes en paasversiering die we na afloop mee naar huis mochten nemen. Al met al een hele leuke dag met gezellige tegenstandsters. Volgende week gaan we naar de Edese Golfclub Papendal, hopelijk weer een mooie golfdag. We maken ons geen illusie dat we kampioen kunnen worden, we zijn met elk puntje wat we halen al heel blij!

Fijne Pasen allemaal!

Marja