Najaarscompetitie NGF 2022

Nieuws
Home / Nieuws/ Najaarscompetitie NGF 2022

Najaarscompetitie NGF 2022

Ook dit jaar organiseert de NGF weer een Najaarscompetitie.

Deze competitie kent een heel andere opzet dan de Voorjaarscompetitie en dat maakt het laagdrempelig.

Een team in de Najaarscompetitie bestaat uit vier spelers en dat kunnen, in welke samenstelling dan ook, dames, heren, jeugdleden en zelfs pro’s zijn. Enige voorwaarde is dat je WHS-handicap maximaal 45,0 mag zijn.

Gespeeld wordt op vier zondagen in oktober (9, 16, 23 en 30 oktober) in een poule van 4 teams. Je speelt in deze competitie, anders dan in de Voorjaarscompetitie, ook op je eigen baan.

De spelvorm is 18 holes Stableford, met handicapverrekening.

Bij de indeling van de poules houdt de NGF zoveel mogelijk rekening met de reisafstand.

De NGF adviseert als eerste starttijd 11 uur, dus brood mee voor in de baan.

Na een wedstrijd wordt van ieder team de teamscore bepaald door de drie beste Stablefordscores van de vier bij elkaar te tellen. Het team met de hoogste teamscore verdient 6 wedstrijdpunten, het tweede 4 en het derde 2. De speelster of speler met de hoogste Stableforscore van de dag (van alle teams) verdient voor haar of zijn team nog een extra wedstrijdpunt. Zijn er meer spelers met de hoogste score dan ontvangen de teams waar zij deel van uitmaken, ieder een extra wedstrijdpunt. Maar zitten die spelers in hetzelfde team, dan krijgt het team maar 1 extra punt.

Na vier zondagen is de kampioen van de poule bekend. Van alle poules die aan de competitie deelnemen, spelen de 10 beste kampioenen op 6 november de landelijke finale op Anderstein.

Voor het spelen op de andere banen betaal je greenfee, maar die bedraagt maximaal € 40,-, ook op banen waar je normaal een (veel) hogere greenfee betaalt.

Daarnaast ontvang je als team je tegenstanders op onze baan met koffie en een drankje na afloop. De kosten daarvan draag je als team. Daar staat tegenover dat je op de andere banen over het algemeen ook zo ontvangen wordt.

GCHA wil met maximaal drie teams aan de Najaarscompetitie deelnemen.

Je kunt je individueel opgeven maar ook per team. De Technische Commissie bepaalt bij te veel inschrijvingen door loting welke (samengestelde of opgegeven) teams uiteindelijk mee mogen doen.

Inschrijven kan tot uiterlijk 28 augustus door het invullen van het inschrijfformulier; dat vind je hier.

Het formulier kun je mailen naar competitie@gcha.nl