Van de Damescommissie

Nieuws
Home / Nieuws/ Van de Damescommissie

Van de Damescommissie

De laatste tijd mogen we heel wat nieuwe dames begroeten bij de damesochtend. Sinds de komst van het nieuwe programma GolfGenius is het aanmelden voor de damesochtend veranderd. Vandaar dat we graag uitleggen wat de nieuwe procedure is. Van de gelegenheid maken we ook gebruik om ook het reilen en zeilen op de dinsdagochtend nog eens toe te lichten. Want meerdere dames zijn nog altijd welkom!  Tot slot een terugblik op enkele wedstrijden in de afgelopen tijd.

Waarom meedoen op de dinsdag?

Iedere dinsdagochtend (zomer en winter) van 9:30 tot ca. 13:00 uur spelen zo’n 20 tot 30 dames ons aller favoriete golfspel. Hoewel de meeste dames ook geregeld met andere (vaste) partners spelen, geeft de damesochtend toch een extra dimensie. Er wordt gevarieerd in medespelers en spelvormen, je ontmoet nieuwe mensen en het is altijd gezellig! We spelen 2x per maand een qualifying ronde, één om de roze bal en één om de maandbeker. Op de andere 2 tot 3 dinsdagen van de maand worden er matchplay- en funwedstrijden gespeeld. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen.

Alle dames (met handicap 54 of lager) die lid zijn van Golfclub Hoogland zijn van harte welkom. Er wordt op de dinsdagochtenden volgens de regels van de NGF gespeeld, zorg dus dat je op de hoogte bent van de actuele regels. 

 Aanmelden via GolfGenius

Via de receptie kun je worden toegevoegd aan de damesochtend-groep. Je krijgt vervolgens elke week een automatisch mailtje vanuit GolfGenius met de vraag of je wel of niet wilt deelnemen op een bepaalde datum. Door te klikken op ‘ja’ ben je direct aangemeld. Mocht je deze mail gemist hebben of je willen afmelden, kun je met je inloggegevens in het Golfgenius-programma alsnog aan- of afmelden. Via de Golfgenius-app is aanmelden ook heel gemakkelijk.

 In de afgelopen weken zijn er weer leuke wedstrijden gespeeld.

De maandbekerwedstrijd van april werd gewonnen door Corine Speksnijder. Zij mocht als eerste de nieuwe bokaal, een prachtig beeldje van een golfster, meer naar huis nemen. Corine heeft de bokaal begin mei weer ingeleverd, want de winnaar van de tweede wedstrijd, Els Terpstra, heeft het beeldje in de maand mei op de schoorsteenmantel staan.

De funwedstrijd ‘4-ball better ball’ op 12 april werd gewonnen door het team; Jane Brouwer, Joke Ladiges en Agnes Reuter. Op 19 april won Wouda Speksnijder de roze bal en tot slot won Agnes van Alphen de vlaggetjeswedstrijd op 10 mei.

 

 

 

Corine Speksnijder wint de eerste maandbekerwedstrijd in april

 

 

 

 

 

Els Terpstra wint de tweede maandbekerwedstrijd in mei

Jane Brouwer, Joke Ladiges en Agnes Reuter winnen de funwedstrijd op 12 april

 

 

Wouda Speksnijder wint de roze bal op 19 april.

 

 

 

 

 

 

 

Agnes van Alphen wint de funwedstrijd op 10 mei.

 

 

 

 

 

 

 

De bokaal voor de damesochtend maandbeker (over 7 wedstrijden, van april t/m oktober)