Eclatante overwinning van Heren Senioren 2

Nieuws
Home / Nieuws/ Eclatante overwinning van Heren Senioren 2

Eclatante overwinning van Heren Senioren 2

Met maar liefst met 16 -2 werd De Hoge Kleij door de Hooglanders het Wierdense bos in gestuurd.

Na ‘t Sybrook in Enschede was een andere Twentse baan aan de beurt: De Koepel in Wierden. Een leuke club, mooie baan en een gastvrije ontvangst (uiteraard met de Twentse krentenwegge) in een sfeervol clubhuis.

Het weer was redelijk. Bewolkt en best aan de frisse kant. Dus het extra jackje kon niet uit.

De enige verliespartij was bij de Greensome. Edu en ik waren niet op dreef met putten. Steeds net niet. Dus 3/1. Kees en Klaas wonnen met 3/2 en Fred en Wout met 2/1.

We gingen dus aan de heerlijke lunch met een mooie uitgangspositie van 4 – 2.

Kees en Wout waren in zeer goede vorm. Wat wil je. Ze waren helemaal in “the mood”. Samen met hun dames stonden ze al vanaf maandag met hun campers vlak naast de golfbaan. Dus afgezien van het voorspelen op dinsdag konden ze met hun drone de baan goed in ogenschouw nemen. (deze veronderstelling is een vrijheid van de schrijver)

Zoals bekend spelen we in de NGF competitie MATCHPLAY. Van de lezers onder ons, die  hiermee niet bekend zijn: een korte uitleg:

  • ‘s morgens speel je een 9 holes Greensome (team van 2) beiden slaan af, je kiest de beste bal en speelt daarna om en om
  • je speelt om een gewonnen hole; dus wie de minste slagen heeft na uitholen, wint de hole. Een “+” noteren op de kaart
  • bij gelijk aantal slagen wordt de hole gedeeld (gelijkspel). Een “0 “noteren
  • wie de meeste holes gewonnen heeft, wint de Match.
  • hoe wordt de score geschreven? Bv. 3/2? Dit betekent 3 plussen met nog 2 holes te gaan. Dan hoef je eigenlijk de 2 laatste holes niet meer te spelen. Je scoort voor jouw team dus 2 punten.

Goed terug naar de middag. Wel goed lunchen, maar niet al te veel kroketten, want dan kom je jezelf zo rond hole 9 wel tegen.

De 18 holes single. Dus man tegen man.

Ik startte als eerste en had gelukkig wat beter grip op de putjes. Na de 1e 9 stond ik op 1 plus.

Met 2 geslaagde puts direct in de hole op 10 en 11 vanaf 8 en 10 meter (!) stond ik op hole 12 op 3 plus.

Het was echt een gelijkopgaande strijd met Hans Wessels. Na wat gedeelde holes

won hij er weer 2. Dus bij de afslag van hole 17 had ik nog 1 up. Dat kon nog alle kanten op!

Dankzij een Par op deze best moeilijke Par 4 won ik deze hole en zat de Match in de knip.

Dus 2/1 als einduitslag. Dat ik op de par 3 hole 18 met een akelige vijver voor de green ook nog een par scoorde, was een extra bonus.

Op dat moment werd de stand dus 6 -2.

De partijen achter ons verliepen voor Hoogland helemaal geweldig. Edu scoorde maar liefst 7/6 (7 ups met nog 6 holes te gaan), Kees ook 7/6, Wout deed niet onder met 5/4, net zoals Fred met 6/5 en Klaas met 3/1. Is dat geen geweldige score?

Jullie kunnen je voorstellen, dat de wijn, bier en hapjes ons deze keer wel heel erg goed smaakten.

Bijna hadden we voor de volgende wedstrijden Wout als vervangend captain moeten aanstellen. In al zijn overmoed, oftewel onderschatting van zijn capaciteiten c.q. verkeerde inschatting van de afstand, raakte hij als achteropkomende speler door zijn sublieme slag met zijn bal bijna onze voor hem lopende captain Kees. Oei, oei!

Men had het op De Koepel heel goed voor elkaar. Echter had men niet op een uit de hand gelopen riool gerekend. Dit veroorzaakte een overstroming in de kleedruimtes. Afgezien van de stank, bleek het daarom niet mogelijk om te douchen. Dus alle deelnemers zaten keurig in hun golfkleding aan het overigens weer zeer verzorgde diner. Het kwam mij trouwens wel goed uit, omdat ik door een plotselinge autowissel thuis, vanwege een lege accu, mijn “avondkleding” in de oorspronkelijke auto had laten hangen.

Volgende week is de wedstrijd wat dichter bij huis: Anderstein. Een mooie baan en de weersverwachtingen zijn ook goed. Wij zitten in de winning mood. Alle elementen zijn aanwezig om ook ‘t Sybrook aan onze zegekar te binden? We gaan er voor!

Ferry