Touwtjeswedstrijd 5 april

Nieuws
Home / Nieuws/ Touwtjeswedstrijd 5 april

Touwtjeswedstrijd 5 april

Op maandag 5 april, tweede paasdag, stond de “Touwtjeswedstrijd” op het programma.

De weersverwachting was best slecht: sneeuw, hagel, zon en regen. Mijn motto is: golfen kan altijd, dus ook vandaag.

Touwtjeswedstijd, wat is dat eigenlijk? Je neemt je playing handicap en daar neem je 60% van en zoveel touw krijg je mee de baan in. Mijn playing handicap is 6, dus 6 x 60% is 3,6 meter touw. Dat is niet zo heel veel. Dit touw mag je tijdens je spel naar eigen inzicht overal gebruiken ter verbetering van je ligging, ook dichter bij de hole. De lengte die je wilt gebruiken om bijvoorbeeld uit een bunker te komen of een putt te holen, moet je van het touw afknippen. Vergeet je schaar niet. Het gebruikte touw telt dan niet als slag mee.

Ik zat in een leuke flight met Brian en Lieke. Eind hole 1 begon het te sneeuwen en behoorlijk te waaien. Op hole 2 zaten we in een sneeuwstorm en toen we aan hole 3 begonnen werd het droog en bleef het ook redelijk droog. Wel lastig golfen als je je vingers niet meer voelt, maar gelukkig werd het beter.

Ik heb mijn touw eigenlijk alleen maar op de green gebruikt. Ik moest een beetje zuinig zijn, want ik wilde graag op hole 9 ook nog een stukje over hebben. Uiteindelijk had ik nog ongeveer 30 cm touw over na hole 9.

Aan het eind moest je je slagen bij elkaar optellen; het was tenslotte strokeplay. Met dank aan het touw heb ik een goede ronde gelopen. Uiteindelijk bleek mijn score de winnende bij de dames te zijn. Gelina werd tweede en Roelie derde.

Brian, mijn flightgenoot, werd eerste bij de heren, voor Paul Romein.

Thea, bedankt voor de organisatie. Leuk om af en toe eens een andere spelvorm te spelen.

Linda Imhof