Ready Golf

Nieuws
Home / Nieuws/ Ready Golf

Ready Golf

 

We hebben er in de nieuwsbrief al vaker aandacht voor gevraagd maar we denken dat het geen kwaad kan u er nog eens op te wijzen: Ready Golf.

 

Regelmatig vangen we op het terras of in het clubhuis gesprekken op waarin mensen klagen dat het zo traag ging in de baan omdat de flight voor hun….. Vult u zelf de reden maar in.

 

Om het spel sneller te maken en de doorstroming in de baan te bevorderen, is Ready Golf ontwikkeld. Dat is een aantal “regels” dat slow play tegengaat. Het zijn geen regels die bij het niet volgen strafslagen opleveren maar meer gedragsregels. Een aanvulling op de bekende golfetiquette.

 

We gaan ze hier niet allemaal uitgebreid behandelen, maar als u hier klikt, leest u precies welke “regels” we bedoelen.

 

Het is ook niet een uitputtend aantal regels. Waarschijnlijk kunt u er zelf ook nog wel een paar bedenken. Zoals: ga niet uitgebreid naar ballen staan vissen in de Male Wetering als achter u een flight staat te wachten .

 

Verder ziet u ziet als punt 12 staan: Kies de juiste tee.

Het is niet waar (zoals weleens beweerd wordt) dat dames alleen vanaf de rode tees en heren alleen vanaf de gele mogen afslaan. Een beginnend golfer zal meer spelplezier beleven door vanaf rood of oranje af te slaan dan geel of blauw. Niet alleen is de lengte van de hole dan korter maar ook kom je vaak minder moeilijke situaties tegen. Denk op onze baan maar eens aan de teeboxen bij de holes 3, 5 en 9.

In onderstaand plaatje (er hangt trouwens een grote poster van op het mededelingenbord in het clubhuis) zie je een goed richtlijn die kan helpen de juiste tee te kiezen. Of kijk eens op https://www.golf.nl/beter-golfen/tips/kies-de-tee-die-bij-je-past