Zomeravondwedstrijd 28 augustus

Nieuws
Home / Nieuws/ Zomeravondwedstrijd 28 augustus

Zomeravondwedstrijd 28 augustus

Woensdag 28 augustus, de Zomeravondwedstrijd in een zonovergoten Hoogland. Met 28 dappere strijders de baan in. En onder het alziend oog van onze chef de equipe, Douwe, kregen we weer eens een spelvorm voorgeschoteld die ik in ieder geval nog nooit had gespeeld.

Best ball – worst ball. Klinkt eenvoudig, toch? Nou, eerst speel je vijf holes vanaf de best geslagen bal. Dus we dachten even dat we de bank zouden breken. Maar toen kwamen de laatste vier holes, de worst ball, waarin je elke keer vanaf de slechtste bal speelt. Eerlijk gezegd voelde het soms alsof we beter konden gaan vissen dan golfen. En om het feest compleet te maken, noteer je voor de score de stableford punten van beide spelers per hole en telt deze samen op. Ik kan je vertellen, dat bleek een serieuze manier om punten te sprokkelen… of te verliezen.

Mijn partner in crime was Marjoleine Hoogeveen, en samen met onze flight genoten Dylan Cardol en Marah Kamerling mochten we als laatste van de 7 flights vertrekken. Na twee goede slagen lagen we op drie meter van de pin. En als je partner dan doodleuk een birdie putt uitholed, dan kan de avond al niet meer stuk. Vooral omdat ik daar 3 punten voor kreeg, maar Marjoleine er zelfs 5 in haar zak stak! 8 punten op hole 1, let’s go!!

Ik geef toe, ik raakte de bal die avond alsof ik Tiger Woods himself was, dus ik kon de druk een beetje van Marjoleine afhouden en gaf haar zo de kans om ook steeds beter te spelen (want inspelen was er bij haar ingeschoten). En voor de mensen die denken dat ik de kar wel even trok, we hebben meerdere ballen van Marjoleine gebruikt, vooral op de green waar ze briljant was!!

Na de 5 best ball holes stonden we al op meer dan 30 punten. Maar ja, dan begint het echte werk: worst ball. En wat doet deze pannenkoek? Slaat zijn afslag op hole 6 het water in… Jawel, de slechtste bal was direct gevonden. Droppen, strafslag, en verder maar. Laten we zeggen dat we na nog een waterbal een streep hebben genoteerd en snel door zijn gelopen naar hole 7. Marjoleine was duidelijk gemotiveerd door mijn flater, want ze ging als een speer! Bogey, bogey, double bogey en toch nog een vrachtlading punten erbij.

Op hole 9 werd het inmiddels aardig donker en zelfs met neonballen was het zoeken geblazen. Dit was in ieder geval een mooie oefening voor het volgende fun toernooi (glow in the dark op 15 november). We roken de kipsaté al van verre, dus snel richting het terras.

Als Douwe dan de prijsuitreiking begint en de nummer 3 bekendmaakt met een puntenaantal dat wij al na de eerste 5 holes hadden, dan weet je al dat er hardware mee naar huis gaat.

Wat een heerlijk weer, goed gezelschap, fantastische organisatie, en super catering. Kon elke avond maar een zomeravondwedstrijd zijn.

En nu snel maar weer een rondje lopen, nu het weer nog zo mooi is.

Brian