Verslag maandbeker Strokeplay

Nieuws
Home / Nieuws/ Verslag maandbeker Strokeplay

Verslag maandbeker Strokeplay

Zondagmorgen: schitterend weer nagenoeg windstil en gezellig in de flight met Ria en Han. Alle ingrediënten voor een lage score. Een week van tevoren liep ik met mijn zoon en zei: “Volgende week ga ik alles met mijn houten 3 afslaan”.

De driver loopt al voor geen maanden. Eerste afslag met de houten 3 wordt getopt en vliegt net over de eerste bunker aan de rechterkant. De bal lag downhill op een heuvel in wat hoog gras op 140 meter van de pin.

Ik moest een blind shot slaan over het water en de bomen. Ik pak een ijzer 6 en de bal eindigt 3 meter achter de pin. Ik dacht mij mezelf: oké gaat het zo’n dag worden. De par was gemaakt.

Hole 2 op 40 cm naast de pin, de eerste birdie werd gemaakt. Om een lang verhaal kort te maken wordt er nog een birdie op hole 7 en 8 genoteerd. Na 8 holes 1 over. Pas mal.

Ik kon het niet weerstaan en pakte de driver op hole 9. Die hook ik en kwam terecht op de driving range. Ik maak nog een par met mijn tweede bal maar was er toch een beetje ziek van. Al met al was het toch nog een mooie dag zeker omdat ik met een aangenaam gezelschap liep.

Na het tekenen van de scorekaart nog lekkere Gele Peter gedronken. Ik kon helaas niet bij de prijsuitreiking zijn omdat ik midden in een verbouwing zit waar wat tijdsdruk op zit. Tot de volgende maand.

Peter Reverda

Uitslag:

  1. Peter Reverda                  30 punten
  2. Erwin van Schooten       33 punten
  3. Jeldrik de Jong               33 punten  op countback