De TC over de voor- en najaarscompetitie

Nieuws
Home / Nieuws/ De TC over de voor- en najaarscompetitie

De TC over de voor- en najaarscompetitie

De voorjaarscompetitie

De NGF heeft dit jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd waarvan voor ons het vervangen van de 27 holes wedstrijden in 18 holes die belangrijkste is.

Hoewel bij de evaluatiebijeenkomst van de NGF op 19 juli jl. bleek dat de aanvankelijke verwachting dat een substantieel aantal competitiespelers zouden afhaken, was dat landelijk niet het geval. Wel was er een belangrijke verschuiving zichtbaar bij de heren in de 50+ competitie die kleiner werd omdat er waarschijnlijk heren naar de nieuwe 65+ competitie zijn gegaan.

Bij de damescompetitie zijn de dinsdag dames en de donderdag dames 50+ samengevoegd, waardoor er een bredere competitie is gevormd maar ook hier is geen afname van speelsters ontstaan.

Maar voor de clubs, zeker de niet commerciële en de kleinere clubs, is de competitie veel minder aantrekkelijk geworden door sterk verminderde horeca inkomsten – onder andere geen lunches meer –  bij blijvend hoge baanbelasting. Voor onze club kunnen we zeggen dat we desondanks leuke dagen hebben gehad met tevreden gasten en mooie resultaten.

De najaarscompetitie

Ook hier is de baanbelasting, in een periode dat er vanwege de wintertijd toch al minder speeltijd is, te hoog in relatie tot het aantal deelnemende leden: dit jaar met veel moeite 3 teams van 4 spelers. In voorgaande jaren was ook al het beeld dat er vanuit de leden weinig interesse blijkt te zijn. Daarom heeft de club samen met de TC besloten, dat we hier dit jaar niet aan mee zullen doen en voorrang geven aan de voorjaarscompetitie en de jeugdcompetitie.

Uiteraard gaan we na ieder competitiejaar het e.e.a evalueren en mogelijk aanpassen.

Heeft je vragen en/of suggesties? Laat het ons weten via info@gcha.nl of competitie@gcha.nl