Verslag competitiedag 4:  Heren zondag 2 in Purmerend

Nieuws
Home / Nieuws/ Verslag competitiedag 4:  Heren zondag 2 in Purmerend

Verslag competitiedag 4:  Heren zondag 2 in Purmerend

Zondag 28-4 was alweer de 4e competitiedag voor Hoogland Heren 2. We werden om 10:30 uur verwacht op de Teebox van de gele lus op de Purmer in Purmerend. Vanwege wegwerkzaamheden tussen knooppunt Hoevelaken en Knooppunt Eemnes vertrokken we al om 8:00 uur om via Soest en Hilversum de A1 te bereiken. Stipt 9:20 kwamen we aan en werden verwelkomt door koffie met appelgebak en slagroom. De dag kon dus al niet meer stuk.

Op de teebox stond een krachtige windkracht 5  te blazen. Dylan mocht als eerste aan de bak en zijn jeugdteamlid Mohegan kwam nog even de juiste strategie door nemen. Met de Driver, wind tegen, moest het toch zeker lukken om op de green te komen. Wij, de wat oudere en meer ervaren teamleden hebben streng, doch rechtvaardig “geadviseerd” om op te leggen voor de sloot en met slag 2 naar de green te gaan. Dit advies werd opgevolgd. De wind nam gedurende de dag meer en meer toe en had op sommige holes vrij spel en was dus een geduchte factor om rekening mee te houden. De tegenstander ( Almeerderhout) had hier minder moeite mee dan wi,j Hooglanders. Is ook wel logisch gezien het feit dat Almere aan het Markermeer ligt en Hoogland niet. We verloren de singles dan ook ruim. Alleen Brian en Mohegan pakten de winst.

Bij de dubbels waren wij nog meer in het nadeel. 2 ervaren windspelers tegen 2 onervaren windspelers vergroot naar onze mening het verschil. Ook daar dus met dikke cijfers verloren.

Ondanks de verliespartij hebben we heerlijk gespeeld en is Purmerend een bijzonder mooie uitdagende baan. De gastvrijheid van GVN was top.

Na het eerste biertje laaide de discussie tussen de broekies van ons team en de ietwat oudere spelers betreffende de driver op hole 1 weer in alle heftigheid op. Om de jeugd wat realiteit bij te brengen mochten Dylan en Mohegan ieder met 3 ballen een poging wagen. Indien er 1 bal op de green belandde zouden wij het diner betalen. 30 euro aan ballen verder en een illusie armer kon ik na het diner beide spelers alsnog een tikkie sturen voor het diner. Bedankt voor het lachen Dylan en Mohegan.