Gary Davidson in de finale van het Ouderen Songfestival

Nieuws
Home / Nieuws/ Gary Davidson in de finale van het Ouderen Songfestival

Gary Davidson in de finale van het Ouderen Songfestival

Dat onze pro Gary een succesvolle karaokeshow verzorgt, weten inmiddels veel leden van onze club. En tijdens zo’n avond neemt hij zelf de microfoon ook graag ter hand om ons zijn versie van It’s now or never te brengen. Inderdaad, de Elvis Presley-klassieker.

Met dit nummer deed Gary dit jaar mee aan het Ouderen Songfestival. Aan dit festival deden dit jaar ruim 140 zangers, zangeressen, duo’s en trio’s mee die in 9 voorrondes door het hele land streden om een plaats in de halve finales.

Gary’s voorronde vond op 4 oktober plaats in Vlissingen en samen met 2 andere zangeressen en 2 zangers plaatste hij zich voor de halve finale.

Kennelijk vindt Gary het niet erg om voor zijn hobby kilometers te maken want na de voorronde in Zeeland speelde zijn halve finale zich op 19 november af in Heerenveen. En ook daar leverde hij een spetterend optreden af en werd zelfs uitgenodigd door de juryvoorzitter om It’s now or never aan het eind nog een keer te zingen. Tot groot enthousiasme van het publiek. En het mag duidelijk zijn dat Gary een plek in de grote landelijke finale veroverde.

Voor die grande finale was Theater Amsterdam het toneel. Samen met 15 concullega’s streden zij om de eerste prijs. Het werd een afwisselend muzikale middag waarbij de artiesten werden begeleid door een 8 man sterk orkest. Veel muziekstijlen kwamen voorbij, van Toon Hermans, Jaques Brel en Gary’s Elvis tot de Poppy’s en Led Zeppelin.

Gary zette weer een prachtig optreden neer, gekleed in heel fraai overhemd, waarvan de juryvoorzitter aan het eind verklapte dat hij er ook wel eentje wilde.

Het overhemd hielp Gary helaas niet om in de prijzen te vallen maar hij kan met trots terugkijken op een heel mooie ervaring. En wie weet zien we hem volgend jaar terug.

De halve finales en de finale werden via een livestream uitgezonden op YouTube. Daar kunt u de optredens van Gary ook terugkijken.

Voor de halve finale klik dan hier. Gary is te zien vanaf 41:55.

De Grande Finale kunt u hier terugkijken. Gary is te bewonderen vanaf 1:03:50