Heren zondag 2 kampioen!

Nieuws
Home / Nieuws/ Heren zondag 2 kampioen!

Heren zondag 2 kampioen!

Het tweede heren zondagteam is erin geslaagd het kampioenschap binnen te halen.

Op de baan van de Edese op Papendal werd het een bloedstollende partij tegen naaste concurrent Amelisweerd 3.

Vooraf stond vast dat alleen bij een overwinning van een van beide teams direct duidelijk was wie de kampioen zou zijn. Bij een gelijkspel moest, volgens het competitiereglement, naar allerlei dingen worden gekeken.

En een gelijkspel werd het: 9-9. Daar zag het na de greensomes echter nog niet naar uit, want bij de lunch stonden de Hooglanders met 4-2 achter. Luis Felipe en Mark verloren, net als Harold en Koen maar Jan Jaap wist samen met invaller Richard Cluistra de twee punten binnen te halen.

Het moest dus gebeuren met de singles. Hoewel Harold en Richard de punten aan hun tegenstanders moesten laten, wonnen Luis Felipe, Koen en Jan Jaap en deelde Mark de punten. De 7-5 overwinning bij de singles betekende een 9-9 totaaluitslag en toen begon het grote rekenen.

Omdat beide teams evenveel matchpunten hadden (7), zou vervolgens het resultaat van de onderlinge wedstrijd beslissend zijn. Die was dus 9-9 en dat leverde ook geen beslissing op. De volgende stap was dan het resultaat van de onderlinge singlewedstrijden. En dat was wel duidelijk: 7-5 in het voordeel van Hoogland!

Daarmee werd niet alleen het kampioenschap een feit maar het betekent ook promotie naar de vierde klasse.

Mannen, van harte gefeliciteerd.