Verslag golfreis Iberostar maart 2023

Nieuws
Home / Nieuws/ Verslag golfreis Iberostar maart 2023

Verslag golfreis Iberostar maart 2023

Op 2 september kreeg de groep die afgelopen jaar mee was geweest naar Islantilla in Spanje het verzoek van Peter Vrakking of wij in maart weer mee wilden richting het zuiden van Spanje voor een nieuwe golfweek. Binnen 20 minuten was de gehele groep van 9 personen akkoord en kon het plannen beginnen. Woensdag 8 maart was het zover en gingen wij op pad richting Eindhoven voor onze vlucht naar Sevilla. De weersverwachting was veelbelovend en dat kwam ook zo uit. We hadden prachtig weer.

Elke dag begon met een 2 uur durende golfles van onze pro Peter. Na de lunch gingen 3 flights van drie personen de baan in voor 18 holes. We speelden afwisselend op twee mooie maar ook uitdagende banen. Alle bekende spelvormen zijn gespeeld en elke dag weer nieuwe winnaars wat onder het avondeten weer veel stof gaf tot vrolijke discussies.

Wij verbleven in een geweldig hotel, gelegen aan het strand en behorende bij ons golf resort. Ondanks dat er veel golfgasten verbleven was de organisatie rondom het ontbijt en diner echt prima geregeld. Na een lange dag golfen konden wij moe maar voldaan zo aanschuiven aan het uitgebreide buffet.

Het golfresort lag in een prachtige natuur met her en der veel bomen. We hebben zeker genoten van de kaalkop Ibis, witte reigers en valken maar ook van het zeer herkenbare geluid wanneer een bal de bomen raakte. Volgens Wim kwam dat niet door een tekortkoming van de betreffende speler maar omdat die bomen echt op de verkeerde plek gepoot zijn. U begrijpt het wel: de ochtend lessen waren niet voor niets. Er was nog steeds genoeg te verbeteren aan iedere speler/speelster.

Desiree vond het een goed plan om op de vrije zondagochtend een duik te nemen in zee. Zij zocht vrijwilligers en ondergetekende zag dat wel zitten. Het helpt ook niet als je met zo’n verzoek instemt na het nuttigen van enige glazen wijn want het bleek dat ik de enige vrijwilliger was en de zee bitterkoud. Maar toch samen met Desiree gegaan.

Aan de echte golfers binnen de groep was een vrije zondag verder niet besteed en dus togen Peter, Paul, Daan, Ineke en Dennis voor een 18 holes ronde naar een nabij gelegen zeer uitdagende golfbaan. Ondanks de eerdere lessen moesten wij deze baan toch echt als onze meerdere erkennen.

Ook aan deze prachtige golfweek kwam een eind en op 15 maart vlogen wij weer moe maar voldaan terug naar Eindhoven.

Peter, wederom bedankt voor de perfecte organisatie, de professionele lessen en het inzichtelijk maken dat alle negen spelers inderdaad nog steeds een echte “golfhandicap” hebben. We gaan je lessen in de praktijk brengen en hopelijk volgend jaar een herkansing ergens in het zonnige zuiden.

Dennis Smink