De glazen bol van Klaas

Nieuws
Home / Nieuws/ De glazen bol van Klaas

De glazen bol van Klaas

Toen Heren Senioren 2 tijdens de eerste competitiewedstrijd na de greensomes tegen een 4-2 achterstand aankeek en we die stand aan de supporters thuis hadden gemeld, voorspelde voormalig teamlid (nu uitgeschakeld vanwege een blessure aan zijn hand) Klaas Kroon dat we toch wel met 10-8 zouden winnen. En ja hoor, dat gebeurde ook.

Op donderdagavond, de avond voor onze tweede competitiewedstrijd op Kromme Rijn tegen het team van Zeegersloot, wenste Klaas ons succes en voorspelde een 12-6 overwinning voor ons. En je raadt het al: Klaas’ voorspelling kwam weer uit!

Daar zag het na de greensomes nog niet direct naar uit want twee van de drie partijen gingen verloren. Alleen Peter en Bert wisten hun tegenstanders te verslaan met 4/3 en dus keken we weer tegen een 4-2 achterstand aan.

Maar in de middag, met prachtig weer, draaiden de rollen volledig om. Peter had zijn tegenstander al snel op de knieën (9/8) en ook Wout was redelijk snel klaar (6/5 winst). Ook Bert (3/2), Kees (2up) en Norbert (3/1) hadden wat meer moeite om de punten binnen te halen en alleen Fred redde het niet tegen een taaie tegenstander (5/3 verlies).

Toen de eindstand op het scorebord verscheen, bleek dat dus 12-6 te zijn en kreeg Klaas weer gelijk. Hij wilde gelijk via de app ook al de uitslag voor de volgende wedstrijd, op De Oude Maas in Rhoon tegen de mannen van Capelle, voorspellen maar dat legt teveel druk op ons. De hele week loop je je dan af te vragen wie wint of verliest (want 18-0 zal het niet worden). Dus moet Klaas daar nog even mee wachten.

Behalve dat het prachtig golfweer was, was er nog een mooi lichtpunt voor het team: Norbert bleek weer hersteld en dus speelden we in de vertrouwde samenstelling. En Norbert haalde gelijk twee winstpunten binnen.

We staan nu met twee winstpartijen samen met Oude Maas aan kop in onze poule en volgende week kunnen we de koppositie, bij winst op Capelle, alleen innemen. Maar de eerlijkheid gebiedt dat we ons geen illusies hoeven te maken op het kampioenschap, want daarvoor is Oude Maas, met oud-Feyenoorder Mario Been in de gelederen, veel te sterk.

Maar ook een golfbal is rond, dus wie weet…