Heren Zondag 1 glansrijk kampioen

Nieuws
Home / Nieuws/ Heren Zondag 1 glansrijk kampioen

Heren 1 glansrijk kampioen

Afgelopen zondag reisden we af naar de Achterhoek in de (ietwat nerveuse) wetenschap dat het kampioenschap binnengehaald kon worden. De eerste 3 competitiewedstrijden waren al winnend afgesloten. In deze voor ons laatste competitiewedstrijd, de afsluitende speelronde zijn wij de gastheren, was onze tegenstander het enige andere ongeslagen team in de poule, Welderen 3.

Omdat de wedstrijd midden in de meivakantie gepland was, ontbraken Arie, Barry en Richard, drie vaste krachten, wegens “vakantieverplichtingen”. Al ruim voor aanvang van de competitie waren daarom ter vervanging Erwin en Rob vastgelegd. En in de laatste dagen in aanloop naar de kampioenswedstrijd, werd ook ervaren competitiespeler Kees nog aan het team toegevoegd.

Toen moest er nog bepaald worden in welke opstelling te spelen. Captain Alex legde ons meerdere scenario’s voor. Het (voor golfers) logische antwoord was uiteindelijk de Ryder Cup. Kort samengevat, de opstelling zo maken dat je zo snel mogelijk op een onoverbrugbare voorsprong kan komen.

Ook bij onze tegenstander was er duidelijk tactisch overleg geweest. Zij hadden gekozen voor het spreiden van de kansen en het opofferen van één van de spelers als kanonnenvoer.

Na een mooie dag met aangename temperaturen en nauwelijks wind op de prachtige golfbaan van de Keppelse, bleken alle bespiegelingen vooraf overbodig geweest te zijn. Zij hadden hun dag niet en wij wel. Resulterend in overtuigende winstpartijen en einduitslag 13-5. Het kampioenschap is binnen! En passant sloeg Boris nog even een eagle, om de krachtverhouding nog maar eens te benadrukken.

Tijdens de altijd gezellige nazit werden we door de gastheren in het zonnetje en op de foto gezet. En over het zonnetje gesproken, Alex leek wel een lichte zonnesteek opgelopen te hebben. Hij beweerde namelijk bij hoog en laag dat we nu promoveren vanuit de 5e “wijnkelder” klasse naar de hoofdklasse!

We zullen het volgend jaar wel zien. Voor nu, vooral nog even nagenieten en volgende week de competitie mooi afsluiten op onze eigen baan.

Edward