Competitie Heren Senioren 1 (Gastheer op GCHA)

Nieuws
Home / Nieuws/ Competitie Heren Senioren 1 (Gastheer op GCHA)

Competitie Heren Senioren 1 (Gastheer op GCHA)

Hoogland Heren Senioren 1 speelt in de NGF Competitie 2022 voor de Heren 50+, 5e klasse groep 98. Dat is een hele mond vol nietwaar? Alleen al in de onze 5e klasse spelen we in 175 poules met in elke poule dan 5 teams Dat zijn dan per poule 35 spelers (6 + reserve), en in totaal dus meer dan 3.500 50-plussers die 4 weken lang elke vrijdag de strijd opnemen. Een gigantische organisatie voor onze NGF, dat zeker.

De  5e klasse is wel de laagste klasse maar……  promoveren kan, degraderen niet……. een hele geruststelling natuurlijk, maar winnen willen we natuurlijk wel!  Gelukkig maakt het spelen op mooie banen een mogelijk verlies toch wel een beetje goed.

Hoogland was vrijdag gastheer en dus het strijdtoneel voor de 4 tegenstanders in onze poule.

Altijd goed om te horen dat een “jonge” 9-holes golfbaan als de onze qua moeilijkheid niet voor een 18 holes baan onder doet. Men vond de greens wat “stroef”, wij zijn daar aangewend natuurlijk en hebben op onze beurt weer moeite met hun snelle greens. Ik hoorde ook her en der spelers mompelen dat ze liever vogels hoorden dan sirenes en chinook helikopters.

Natuurlijk het weer had wel wat minder guur had gemogen (hoewel ik spotte toch een korte broek). Gelukkig deed onze baan en zeker de horeca de kouwe knieën snel vergeten.

In de gebruikelijke captains-speech ter afsluiting niets dan lof voor een hartelijke ontvangst, een prima baan (ondanks de stroeve greens), een prachtige lunch en zo mogelijk nog mooier diner (vooral het grand dessert). Alle eer dus voor de organisatie en bovenal voor “brigade” van Jan-Willem. Ik heb geen klachten gehoord over ontbrekende spare-ribs op het menu.

Onze tegenstanders vertrokken voldaan.

 

 

De uitslagen:

De Hilversumse vs        De Pan                                     5-13

Waterlandse     vs         Amsterdam Old Course         12-6

De stand in onze poule  is nu als volgt:

1          De Pan                          27 punten (9 tegen)      2 wedstrijden gespeeld

2          Old Course                   17 punten (19 tegen)    2 wedstrijden gespeeld

3          de Waterlandse           12 punten (6 tegen)      1 wedstrijd gespeeld

4          de Hilversumse           12 punten (24 tegen)    2 wedstrijden gespeeld

5          Hoogland                      4 punten (14 tegen)      1 wedstrijd gespeeld

 

Het kan nog alle kanten op

Paul Romein