Laddercompetitie GCHA 2022

Nieuws
Home / Nieuws/ Laddercompetitie GCHA 2022

Laddercompetitie 2022 GCHA

Hoe leuk is het om eens tegen/met hele andere leden van GCHA te spelen dan je gewend bent?

Heel leuk kan ik jullie vertellen.

Gezellig, leerzaam en een uitdaging om te stijgen op de ladder.

Wie staat uiteindelijk bovenaan en is de winnaar van deze leuke competitie?

Start 1 maart 2022.

Zie onderstaand het reglement voor deelname.

Reglement Laddercompetitie GCHA 2022

 

  • er is maar één ladder, dus zowel dames als heren kunnen tegen elkaar spelen.
  • er is geen finaleweekend; winnaar of winnares is degene die op 31 oktober bovenaan staat. Je moet wel minimaal 5 wedstrijden gespeeld hebben om in de eindrangschikking voor te komen. Deze verplichting van 5 wedstrijden geldt niet voor de spelers en speelsters die bij aanvang van de competitie op de eerste 5 plaatsen van de ladder staan.
  • de volgorde op de ladder bij het begin van de competitie gebeurt op basis van de actuele handicap op 15 februari 2022.
  • we spelen stableford over 9 holes.
  • je kunt de vier spelers die boven je staan in de ladder uitdagen.
  • natuurlijk kun je tijdens de laddercompetitie met vakantie maar je kunt maximaal vier weken vakantie opgeven (aaneengesloten of in delen). Tijdens die weken kun je niet worden uitgedaagd.
  • als iemand jou uitdaagt, moet je de wedstrijd spelen binnen 14 dagen (tenzij je hebt opgegeven met vakantie te zijn). Lukt dat niet, dan neemt de uitdager op de ladder automatisch de plaats in van de uitgedaagde. Je kunt niet weigeren uitgedaagd te worden.
  • we spelen de wedstrijden op basis van de actuele handicap, dus zoals die geldt op het moment dat je een wedstrijd speelt. Om ‘duikboten’ te voorkomen, moet je, als je meer dan 18 stablefordpunten haalt (over 9 holes, je qualifying kaart invoeren (via de app van Golf.nl). Het resultaat van je wedstrijd vul je, samen met je tegenstander, in op het wedstrijdformulier dat bij het ladderbord ligt. Ook het ladderbord in de hal pas je aan (als dat nodig is).
  • heb je verloren en wil je een revanche? Dat kan, maar die wedstrijd kun je pas op zijn vroegst plannen 14 dagen na de verloren wedstrijd. In de tussentijd blijf je beschikbaar om door een ander te worden uitgedaagd.
  • dames en spelers met handicap 36 en hoger spelen vanaf de rode tees, heren met handicap lager dan 36 vanaf de gele. Een flight met een dame en heer (beiden met handicap lager dan 36) mogen onderling afspreken vanaf dezelfde tee te spelen. Natuurlijk geldt dan wel de playing handicap die bij die tee hoort.
  • op ieder kaartje staat de naam van de speler en zijn telefoonnummer. Er staan geen handicaps op omdat die tijdens de competitie ongetwijfeld veranderen.
  • niet alle deelnemers hebben onbeperkt speelrecht. Sommigen hebben alleen speelrecht op alle werkdagen of gedurende de hele week. Het kan dus zijn dat als je een speler wilt uitdagen, deze aangeeft alleen op een doordeweekse dag te kunnen spelen. Hou daar dan rekening mee. Op de naamkaartjes staat aangegeven op welke dagen van de week iemand kan spelen.
  • vul na afloop van je wedstrijd de uitslag op het wedstrijdformulier in, dat bij het ladderbord ligt. Noteer datum van de wedstrijd, de namen van uitdager en uitgedaagde en de door ieder behaalde Stablefordpunten. De wedstrijdleiding verzamelt deze formulieren.
  • als je een afspraak hebt gemaakt, hang dan de rode kaartjes van jou en je tegenstander voor. Anderen zien dan dat jullie al een wedstrijd hebben gepland.

 

Inschrijven kan via OGS t/m dinsdag 18 januari, daarna via Golf Genius (zie elders in deze nieuwsbrief) t/m 13 februari a.s., zodat de indeling gemaakt kan worden.

Eventuele vragen graag per mail naar tpieters@gcha.nl

Wedstrijdleiding – Thea Pieters