Verslag speelronde 1 NGF najaarscompetitie Jeugd, 03-10-2021

Nieuws
Home / Nieuws/ Verslag speelronde 1 NGF najaarscompetitie Jeugd, 03-10-2021

Verslag speelronde 1 NGF najaarscompetitie Jeugd, 03-10-2021

De dagen voor zondag hield ik de buienradar angstvallig in de gaten en hoopte stellig dat ze het dit keer helemaal verkeerd voorspelden. Helaas was de voorspelling juist.

Afgelopen zondag reden we om acht uur ’s ochtends in de stromende regen het terrein op van GCHA om onze gasten te ontvangen. De jeugdcompetitie wordt dit jaar gespeeld tegen De Goyer uit Eemnes, De Kennemer uit Zandvoort en De Koggen uit Spierdijk. De eerste wedstijd was thuis in Hoogland en werd gespeeld door Dylan Cardol, Pepijn Visser, Olivier van Proosdij en Werner Speksnijder. Ook Gwen de Kruijf speelt in ons eerste team maar kon dit keer niet meespelen.

De eerste ronde 9 holes werd individueel gespeeld op Stableford. Vanaf negen uur vertrokken, om de vijf minuten, flights van twee personen. Eerst de teams van De Kennemer en De Koggen tegen elkaar, daarna de teams van De Goyer en Hoogland tegen elkaar. Inmiddels regende het iets minder hard en werd er goed en sportief gespeeld. Hoogland speelde heel goed en haalden in de eerste ronde zelfs 20 en twee keer 16 Stableford punten binnen. Alleen het team van de Goyer deed het nog beter met 22, 21 en 20 punten.

De tweede ronde werden de tweeballen gecombineerd tot vierballen en werd er greensome gespeeld. Bij deze spelvorm slaan beide spelers van hetzelfde team af, zij kiezen de naar hun inzicht beste bal en spelen daar om en om mee verder. Deze laatste ronde was erg zwaar, de spelers waren moe, het weer werd echt heel slecht en in de verte konden de pannenkoeken van Jan-Willem al geroken worden. Toch bleef het gezellig binnen de flights en werd er sportief gespeeld. De Goyer won ook deze ronde.

Na deze zware rondes smaakten de pannenkoeken des te lekkerder en konden we terugkijken op een succesvolle eerste dag. De Goyer staat voorlopig op de eerste plek en Hoogland op een zeer verdiende tweede plek. Op zondag 17 oktober spelen we uit bij De Goyer in Eemnes.

Namens de jeugdcommissie, Manuel Speksnijder.