Hoe win je de maandbeker?

Nieuws
Home / Nieuws/ Hoe win je de maandbeker?

Hoe win je de maandbeker?

Soms moet je echt weer even aan je swing werken. Vooral als je – zoals ik – je handicap flink hebt verbeterd en vervolgens alsmaar punten tekortkomt. Om de zeer ontmoedigende glijvlucht te stoppen, ging ik deze zomer een clinic doen. Heel leerzaam!

Eén nadeel van zo’n serie intensieve lessen: geen enkele slag voelt nog vertrouwd. En dat duurt nog even. Dus aan de maandbeker Stableford-wedstrijd meedoen? Eh… nou, er moet toch iemand verliezen, dacht ik. Dat kan ik ook wel eens zijn.

Gelukkig trof ik Ria en Erwin als flightgenoten, altijd zonnetjes in huis, nooit te beroerd voor een tactische tip. Met gezelligheid én fanatiek spelen als gedeelde ambitie!

De 9 holes waren als altijd weer zeer verrassend. Wat zijn ze toch weinig vergevingsgezind vergeleken met de banen die ik de laatste tijd gelopen heb. Neem nou hole 2. Dan grijnst al dat zand je aan, dus stoer teruggrijnzen maar! Hoe vaak sla ik hier niet in de grond en vliegt de bal met een slap boogje de woestijn in?

Ja hoor, ook nu weer. Ze zeggen wel eens dat je vermogen tot redding belangrijker is dan de perfecte swing. Eh, misschien is allebei wel handig? Afijn, het zand werkte zomaar mee en dit keer toch met 4 eraf. Had ik van opluchting daarom op hole 3 een super afslag? Op 2 meter van Stefanie’s kanonskogel. Of was ik geïnspireerd door een geweldige knaller van Erwin. “De longest, dat is niet voor mij”, zei hij nog. Maar hij won ‘m dus mooi wel!

Voor ik het wist lag ik met 2 naast de green. Huh, watte? Van ongeloof of wellicht met wat overmoed chipte ik horizontaal de hele green over. Maar ook hier was mijn redding de redding. De volgend chip eindigde naast de vlag. Miste ik de putt! Woeaah! Het werd een 6.

Zo sprokkelde ik tot mijn verrassing al ploeterend met mijn swing toch 18 punten bij elkaar. Tjonge, dan toch geen verliezer van de maand. Het laatste wat ik had verwacht, was dat het genoeg zou zijn voor de winst. Tja, eerlijk is eerlijk, een paar van onze dameskanjers schitterden door afwezigheid.

Dus lieve clubcracks, ik zal een maandje goed op het plastieken eremetaal passen. En natuurlijk de volgende keer met verve mijn eer verdedigen. Ik ben al flink aan het oefenen en het gaat geweldig! Gisteren bij de BOTS een kaart met 5 strepen en 10 Stableford punten. Joepie.

Heel benieuwd wie mij de titel afhandig gaat maken!

Hartelijke groet,
Lieke Sluis-Hoogerwerf

Uitslagen

Stableford

1 – Lieke Sluis-Hoogerwerf met 18 Stablefordpunten

2 – Desiree van Hooidonk met 16 Stablefordpunten

3 – Jelle v.d. Schaaf met 15 Stablefordpunten

Longest dames: Stephanie Lodder

Longest heren: Erwin van Schooten

Strokeplay

1 – Robin van Hamersveld met 34 netto

2 – Brian Reijngoud met 35 netto

3 – Rob Uijlenhoet 37 netto