Gaat de NGF-competitie 2021 door?

Nieuws
Home / Nieuws/ Gaat de NGF-competitie 2021 door?

Gaat de NGF-competitie 2021 door?

De competitiespelende leden zijn inmiddels via hun captains door de Technische Commissie geïnformeerd over het al dan niet doorgaan van de voorjaarscompetitie van de NGF.

GCHA heeft daarvoor met 6 teams ingeschreven (1 dames- en 2 herenteams op zondag, 1 damesteam op dinsdag en 2 heren seniorenteams op vrijdag).

Of de competitie doorgaat, is natuurlijk afhankelijk van de coronamaatregelen die rond die tijd gelden. Maar de NGF heeft alvast een aantal scenario’s uitgewerkt.

Als de competitie doorgaat, spelen de teams in ieder geval 18 holes in plaats van de gebruikelijke 27. Welke spelvorm bepaalt de NGF later. Tot nu toe was dat 9 holes foursome en 18 holes single.

Maar allesbepalend voor het doorgaan, zijn de maatregelen die dan gelden voor de horeca.

Is die slechts beperkt open (bijvoorbeeld tot 30 gasten, zoals dat eerder ook gold vóór de lockdown), dan gaat de competitie niet door.

Geldt een onbeperkte opening en spelen meerdere teams thuis (dat geldt niet bij onze club), dan speelt een deel van de teams ’s ochtends en heeft de mogelijkheid voor een lunch en de anderen starten later met de mogelijkheid voor diner.

Maar alles staat en valt dus met de maatregelen rond de horeca.

Op 17 maart besluit de NGF of de voorjaarscompetitie wel of niet doorgaat.

Wij houden u op de hoogte.