“Clubhuis vanaf 1 juni weer open!”

Nieuws
Home / Nieuws/ “Clubhuis vanaf 1 juni weer open!”

Clubhuis vanaf 1 juni weer open!

Er was op hoog niveau wat discussie of een clubhuis op de golfbaan hoorde bij de horeca, die op 1 juni weer – met aanpassingen – open gaat. Of dat het een sportkantine is, die pas op 1 september weer open mag.

Woensdag jl. kwam vanuit de NGF met het verlossende woord: clubhuizen vallen (op een enkele uitzondering na) onder commerciële horeca en mogen 1 juni weer open, met terras.

Maar vanzelfsprekend zijn er wel een aantal aanpassingen en regels van kracht. Op dit moment werken NGF en Horeca Nederland aan een aangepast protocol. In elk geval maximaal 30 gasten binnen en natuurlijk de bekende anderhalve meter regel. Maar wat er verder nog gaat gelden, is nog niet bekend.

Zodra het protocol is uitgerold en duidelijk is wat voor ons clubhuis geldt en hoe we dat uitvoeren, laten we u dat in een extra nieuwsbrief weten.

Er is nog wel één klein, maar niet onbelangrijk punt dat roet in het eten kan gooien. De Veiligheidsregio Utrecht zal op tijd de Covid-noodverordening moeten aanpassen, maar laten we hopen dat dat lukt.